Mulatra cu migdale si ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 16 Noi 2014 | 1239 vizualizari

 

daca n-as fi adaugat carlionti de ciocolata cu lapte ca decor peste glazura,ar fi fost o prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 1 cana apa
  • 100 gr.migdale macinate
  • 1 cana zahar tos
  • 2 cani faina alba
  • 2 linguri rase pudra de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 cana ulei
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 5-6 linguri apa
  • 50 gr. ciocolata cu lapte
  • cristale de zahar colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mulatra cu migdale si ciocolata:

Punem intr-o oala apa+dulceata+zaharul la foc mic, lasam pana se topeste zaharul.


Dam apoi oala deoparte, adaugam uleiul, praful de copt, migdalele macinate, pudra de cacao, faina si mixam toate aceste ingrediente la viteza redusa pana obtinem un amestec omogen.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Ungem tava cu ulei,o tapetam cu faina, turnam amestecul in tava si dam blatul la cuptor (folosind functia de coacere cu ventilatie) pana trece testul cu scobitoarea (cca 25 minute).


Scoatem tava din cuptor, lasam blatul copt sa se racoreasca.


Topim intr-o craticioara ciocolata amaruie in 5-6 linguri apa.


Glazuram cu ciocolata topita prajitura, decoram apoi cu cristale de zahar si carlionti de ciocolata.


Lasam sa se intareasca glazura, portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mulatra cu migdale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

claudiaO 1

17.11.2014, 08:42

buna mulatra ta

MOKUSKA 1

17.11.2014, 10:44

Rocsi 1

17.11.2014, 20:58

Iau si eu o bucatica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu mascarpone si capsuni