Tarta cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 26 Ian 2014 | 1547 vizualizari

 

Este reteta lui Gordon Ramsey si este chiar un deliciu, ma bucur mult ca am incercat-o, eu nu am avut ciocolata cu lapte asa ca am inlocuit-o tot cu ciocolata neagra si am dublat cantitatea de zahar de la crema...are totusi si ceva minusuri reteta lui, este gresit timpul de preparare( mi s-a parut asta de la inceput), nu poti lasa o foaie de blat subtire sa stea la cuptor asa multa vreme, eu am vrut o tarta cu margini mai inalte care insa aproape s-au ars( cum va spuneam nu e in regula timpul dat de el), astfel ca am fost nevoita sa le tai si sa scurtez si timpul in care a stat din nou la cuptor impreuna cu crema......insa chiar are un gust extraordinar, iar data viitoare( caci sigur va mai fi ....), voi proceda asa cum stiu eu mai bine ...

 

INGREDIENTE

Aluat de tarta:

  • 250 gr faina
  • 125 gr unt( rece)
  • 125 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 1 ou si 1 galbenus

Crema de ciocolata:

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra( plus extra pentru decor)
  • 100 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • vanilie
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • zahar pudra pentru decor( eu am pus frisca si fulgi de ciocolata)

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

1. Pentru a prepara aluatul, cerneti faina intr-un vas, adaugati un praf de sare si zaharul pudra, amestecati apoi cu untul rece dar moale, taiat felii subtiri si formati firmiturile.


2. Bateti oul si galbenusul cu vanilia, apoi turnati in centrul mixului de faina. Framantati un aluat de tarta pe care puneti-l la rece invelit intr-o folie. Gordon nu precizeaza un timp anume, el spune pentru cateva ore, eu l-am lasat 30 de minute ca pe orice aluat de tarta.


3. Puneti aluatul pe o foaie de copt si rulati-l, apoi asezati-l in forma de tarta. Intepati aluatul cu o furculita. Dati forma la rece pentru 15 minute.


4. In acest moment eu m-am ocupat de crema: puneti ciocolata intr-un vas. Aduceti frisca si laptele la punctul de fierbere( se va da un clocot), se va turna peste ciocolata si se va amesteca bine cu o spatula, apoi se va pune peste oua si se va mixa totul impreuna cu zaharul pudra si cu vanilia. Cu aceasta crema se va umple foaia de tarta.


5. Intre timp preincalziti cuptorul la 190 de grade. Acoperim aluatul cu o foaie de copt pe care am asezat boabe de fasole sau orez. Gordon prevede in reteta ca timp de coacere initial de 20 de minute. Eu asa am procedat insa dupa cum veti vedea marginile erau aproape bine facute. El spune ca foaie cu orezul trebuie inlaturata, marginile taiate si apoi lasata forma pentru inca sase minute la cuptor. Parerea mea este ca deja era mult prea mult, astfel ca in acest moment am pus deja crema de ciocolata.


6. Gordon prevede( dupa cum veti vedea in link-ul atasat) coacerea pentru 35-40 de minute, lucru imposibil de realizat pentru ca tarta se va face scrum...deci lasati tarta pana ce crema nu mai "tremura" si se intareste binsor. Lasam tarta la racit si apoi o decoram dupa inspiratie.


Cam aceasta este povestea mea cu tarta delicioasa by Gordon :)))) insa va spun...chiar merita probata :)



http://www.gordonsrecipes.com/recipes/chocolate/gordons-chocolate-tart/


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

RuxyRux 1

30.01.2014, 15:06

Multumesc Diuta scumpa

RuxyRux 1

30.01.2014, 15:06

Mena dulce si draga...esti mereu o scumpa , multumesc

RuxyRux 1

30.01.2014, 15:07

Cristinica, multumesc scumpo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie