Prajitura cu iaurt si branza de vaca

de mihaelar63 in Prajituri, 19 Ian 2010 | 9620 vizualizari

 

fiul meu m-a intrebat ieri ,, chiar te lasa inima sa imi promiti ceva dulce de 3 saptamani si sa nu faci ? ''
cum azi avea examen , n-am avut incotro si m-am apucat de treba , ceva simplu ca eu dupa dulciurile de casa nu ma prea dau in vant sa le prepar [ doar sa le consum ].

 

INGREDIENTE

  • pt blat  : 4 oua intregi 
  • 1 iaurt mare  - aprox 500 ml 
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 4 cani faina
  • 1 praf de copt
  • pt crema :1 kg branza vaci
  • 3 oua 
  • 1 cana zahar
  • 2 zahar vanilat
  • coaja  razuita de la o lamaie
  • 200 gr. stafide
  • fructe pt. ornat :3 mandarine+ 3 kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si branza de vaca:


  1. se spala ouale se sparg intregi si se pun intr-un bol mare .

  2. ouale se amesteca cu ajutorul unui tel si se adauga la ele uleiul , iaurtul si zaharul .

  3. la sfarsit se pune faina in ploaie , pe rand sa nu se faca cocoloase si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie .

  4. aluatul obtinut ca o smantana mai groasa se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor aprox 30 min .

  5. in acest timp se bat celelalte 3 oua si se amesteca cu zaharul , zahar vanilat coaja de lamaie razuita si stafide .

  6. se verifica prajitura din cuptor , daca aluatul s-a intarit si e aproape copt , se toarna deasupra crema de branza de vaci .

  7. se decoreaza cu fructele de sezon sau preferate .[ am facut chiar cu struguri ]

  8. se da la cuptor pana se intareste crema de branza .

 

TIPS-URI

1

stafidele puneti-le la imuiat in apa cu esenta de rom cu cateva ore inainte , se vor hidrata si umfla , vor fi mai aromate .

2

taiati prajitura rece .

3

puteti servi si cu frisca .

4

este o reteta usoara care-mi ,, iese " si  care nu cere abilitati de de maestru cofetar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Dana Cristea - pusikmea 1

07.03.2010, 07:30

si mie imi place f mult

tanyapatap 1

12.12.2010, 16:45

mihaelar63 1

13.12.2010, 20:16

Tanya multumesc o iau ca pe o incurajare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese