Prajitura cu iaurt si branza de vaca

de mihaelar63 in Prajituri, 19 Ian 2010 | 13532 vizualizari

 

fiul meu m-a intrebat ieri ,, chiar te lasa inima sa imi promiti ceva dulce de 3 saptamani si sa nu faci ? ''
cum azi avea examen , n-am avut incotro si m-am apucat de treba , ceva simplu ca eu dupa dulciurile de casa nu ma prea dau in vant sa le prepar [ doar sa le consum ].

 

INGREDIENTE

  • pt blat  : 4 oua intregi 
  • 1 iaurt mare  - aprox 500 ml 
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 4 cani faina
  • 1 praf de copt
  • pt crema :1 kg branza vaci
  • 3 oua 
  • 1 cana zahar
  • 2 zahar vanilat
  • coaja  razuita de la o lamaie
  • 200 gr. stafide
  • fructe pt. ornat :3 mandarine+ 3 kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si branza de vaca:

  1. se spala ouale se sparg intregi  si se pun intr-un bol mare .
  2. ouale se amesteca cu ajutorul unui tel si se adauga la ele uleiul , iaurtul si zaharul .
  3. la sfarsit se pune faina in ploaie , pe rand sa nu se faca cocoloase si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie .
  4. aluatul obtinut ca o smantana mai groasa se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt  si se da la cuptor aprox 30 min .
  5. in acest timp se bat celelalte 3 oua  si se amesteca cu zaharul , zahar vanilat  coaja de lamaie razuita  si stafide .
  6. se verifica prajitura din cuptor , daca aluatul s-a intarit si e aproape copt , se toarna deasupra crema de branza de vaci .
  7. se decoreaza cu fructele  de sezon sau preferate .[ am facut chiar cu struguri ]
  8. se da la cuptor pana se intareste crema de branza .

TIPS-URI

1

stafidele puneti-le la imuiat in apa cu esenta de rom cu cateva ore inainte , se vor hidrata si umfla , vor fi mai aromate .

2

taiati prajitura rece .

3

puteti servi si cu frisca .

4

este o reteta usoara care-mi ,, iese " si  care nu cere abilitati de de maestru cofetar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Dana Cristea - pusikmea 1

07.03.2010, 07:30

si mie imi place f mult

tanyapatap 1

12.12.2010, 16:45

mihaelar63 1

13.12.2010, 20:16

Tanya multumesc o iau ca pe o incurajare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu budinca de vanilie