Prajitura cu iaurt si cafea

de reisnaor_2006 in Prajituri, 11 Dec 2014 | 3232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 50 g margarina Rama
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA:
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cafea
  • 200 g margarina rama,savoare de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si cafea:

Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand margarina la temperatura camerei, iaurtul,esenta de rom si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc mediu.


Crema: Margarina se topeste la foc mic. Nu se va topi de tot, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se intareste din nou si devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra si mixeaza pana se topeste. Cafeaua o dizolvam in putina apa calduta si o incorporam in crema impreuna cu esenta de vanilie. Se pune la rece pana se coace si raceste blatul.


Blatul racit se taie in 2 cu un cutit. Crema se imparte in 2 si se orneaza blaturile ,se las la frigider 30 de minute.Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

11.12.2014, 20:53

iri_iri 1

11.12.2014, 22:33

tarasmariana 1

30.03.2015, 11:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt