Prajitura cu iaurt si gem de piersici

de mihasara in Dulciuri, 18 Dec 2015 | 1326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri ulei
    • 6 linguri de zahar
    • 6 linguri de faina
    • 1 pachetel praf de copt
    Crema:
    • 700 g iaurt
    • 250 ml frisca lichida
    • zahar dupa gust (2-3 linguri de zahar praf)
    • 2 plicuri de gelatina
    Topping:
    • 1 borcan de 400g cu gem de piersici
    • 2 plicuri tort gelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si gem de piersici:

Blatul:



  1. Amestecam galbenusurile cu zaharul.

  2. Adaugam uleiul ca la maioneza.

  3. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.

  4. Incorporam foarte usor albusurile batute spuma.

  5. Rasturnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

  6. Coacem aproximativ 25 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Crema:



  1. Batem frisca si o lasam deoparte.

  2. Amestecam frisca cu iaurtul si adaugam zaharul.

  3. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.

  4. Dupa 10 minute, dizolvam gelatina in cuptorul cu microunde sau pe baie de abur.

  5. Amestecam gelatina cu frisca cu iaurt.

  6. Scoatem blatul din tava si indepartam hartia de copt.

  7. Punem blatul inapoi in tava, peste el intindem crema de iaurt cu frisca.

  8. Dam la frigider tava, pentru 2 ore.

  9. Amestecam plicurile de tort gelee cu 100ml apa si punem pe foc.

  10. Procedam conform instructiunilor de pe plic, apoi adaugam gemul si omogenizam .

  11. Intindem gemul peste crema de iaurt si mai dam la frigider pt inca 2-3 ore.

  12. Portionam si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

simona72 1

18.12.2015, 15:46

Deliciuuuuuu!

daniastefania 1

18.12.2015, 17:42

Ce frumoasa e!

Rahela Velicu 1

10.04.2016, 22:02

Delicioasa cred ca este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat