Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti

de Julie in Prajituri, 3 Aug 2010 | 3686 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa, racoritoare, acrisoara de la jeleul de prune, usor de facut si mai ales, fara cuptor.Va recomand cu caldura sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250- 300 g biscuiti
  • 50 g alune sau nuci
  • 100 g unt moale
  • esenta de rom
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar farin
  • 70-100 ml lapte dulce
  • Pentru jeleu:
  • 500 g prune
  • 1/2  cana  zahar
  • 20 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic gelatina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti:

Jeleul:

Dupa ce spalam si indepartam samburii prunelor , le taiem in felii subtiri. Caramelizam zaharul pana devine usor maroniu si adaugam untul si prunele. Lasam pe foc 7-8 minute.


Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam calduta peste prunele caramelizate.


Blatul:

Macinam biscuitii impreuna cu alunele apoi adaugam unt, esenta, scortisoara, cacao si zahar.La sfarsit punem laptele putin cate putin pana se leaga compozitia. Trebuie sa rezulte o pasta groasa.


Putem monta prajitura in forma de tarta: blat de biscuiti jos si jeleu de prune deasupra. Sau o putem monta in forme individuale.

Eu am imbracat in folie alimentara forme rotunde mai mici. Am pus 3 lingurite cu pasta de biscuiti si deasupra 3 linguri cu jeleu de prune.


Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore. Le putem servi decorate cu nuca de cocos si fulgi de migdale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Julie 1

06.08.2010, 12:17

Merci,Bianca! A fost buna rau! ma gandesc acum sa incerc si cu alte fructe!

adry88 1

03.06.2011, 21:22

bune

jolygina 1

01.12.2012, 17:20

cat de bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni in straturi