Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti

de Julie in Prajituri, 3 Aug 2010 | 3869 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa, racoritoare, acrisoara de la jeleul de prune, usor de facut si mai ales, fara cuptor.Va recomand cu caldura sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250- 300 g biscuiti
  • 50 g alune sau nuci
  • 100 g unt moale
  • esenta de rom
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar farin
  • 70-100 ml lapte dulce
  • Pentru jeleu:
  • 500 g prune
  • 1/2  cana  zahar
  • 20 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic gelatina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti:

Jeleul:

Dupa ce spalam si indepartam samburii prunelor , le taiem in felii subtiri. Caramelizam zaharul pana devine usor maroniu si adaugam untul si prunele. Lasam pe foc 7-8 minute.


Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam calduta peste prunele caramelizate.


Blatul:

Macinam biscuitii impreuna cu alunele apoi adaugam unt, esenta, scortisoara, cacao si zahar.La sfarsit punem laptele putin cate putin pana se leaga compozitia. Trebuie sa rezulte o pasta groasa.


Putem monta prajitura in forma de tarta: blat de biscuiti jos si jeleu de prune deasupra. Sau o putem monta in forme individuale.

Eu am imbracat in folie alimentara forme rotunde mai mici. Am pus 3 lingurite cu pasta de biscuiti si deasupra 3 linguri cu jeleu de prune.


Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore. Le putem servi decorate cu nuca de cocos si fulgi de migdale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Julie 1

06.08.2010, 12:17

Merci,Bianca! A fost buna rau! ma gandesc acum sa incerc si cu alte fructe!

adry88 1

03.06.2011, 21:22

bune

jolygina 1

01.12.2012, 17:20

cat de bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca