Rulada turceasca

de Miha in Prajituri, 4 Mar 2010 | 50875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 25 g unt
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g nuca macinata
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada turceasca:

Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam compozitia cu faina, in fir subtire si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase.

Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana obtinem o budinca consistenta. Incorporam untul si esenta de vanilie, lasam sa se racoreasca.

in tava (25/35 cm) in care vom construi prajitura punem nuca de cocos in strat uniform. Deasupra punem budinca, cu lingura din loc in loc, apoi nivelam cu atentie, sa nu se strice stratul de nuca de cocos.

Dupa ce s-a racit complet budinca, punem frisca batuta si nivelam. Presaram nuca macinata si dam la frigider pentru cel putin 2 ore, cand stratul de budinca se va intari considerabil.

Cu un cutit bine ascutit taiem fasii lungi si inguste, apoi fiecare fasie se ruleaza, obtinand astfel niste mini-rulade, rulade la care am visat de cand le-a postat  Gaby. :)) Sa traiesti Gaby, sa traiesti. :))

 

TIPS-URI

1

dupa ce nivelati stratul de budinca, preasati putin cu lingura, sa adere mai bine la stratul de nuca de cocos. Altfel va ramane in tava o cantitate destul de mare. Nu-i bai, caci va putea fi folosit la altceva, dar rulada asta e buna buna cu multa nuca de cocos. :))

2

fasiile se pot taia si mai groase dar daca sunt mai inguste iese rulada mai frumoasa. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers