Prajitura cu jeleu si crema de lamaie

de diaconta in Prajituri, 11 Noi 2016 | 2091 vizualizari

 

Eu zic că este o combinaţie irezistibilă.
Aştept să-mi spuneţi părerea voastră.
Pregătisem lemon curdul  pentru îngheţată, dar cum am avut musafiri, planurile s-au schimbat şi am pregătit această prăjitură.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 220 g unt 82 % grasime
  • 150 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 320 g faina
  • 3 linguri smântâna
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Ingrediente crema de lamâie:

  • 300 g lemon curd,pregatit dupa reteta de aici http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2015/03/lemon-curd-crema-de-lamaie.html
  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra

Ingrediente jeleu vişine:

  • 500 ml sirop de vişine
  • 2 linguri amidon alimentar

Pentru decor:

  • Fulgi de ciocolata, nuca de cocos, bilute argintii
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu si crema de lamaie:

Lemon curdul l-am pregatit cu o zi înainte, astfel nu a mai trebuit sa astept sa se raceasca.


Blatul l-am pregatit în tava dreptunghiulara de 36x25 cm, l-am taiat apoi obtinând 3 foi cu latimea de 12 cm.


Am separat albusurile de galbenusurile oualor.


Am mixat untul moale cu zaharul pudra. Am adaugat pe rând galbenusurile, iar apoi smântâna.


Am încorporat faina amestecata cu praful de copt, amestecând cu o paleta.


Am adaugat aromele.


Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, apoi le-am încorporat în restul compozitiei.


Am pus compozitia în tava pregatita cu hârtie de copt, am pus la cuptor la 200 de grade C, pentru 20 de minute.


L-am lasat sa se raceasca, apoi l-am taiat în 3 parti.


Pentru crema de lamâie, am mixat crema mascarpone cu zaharul, apoi am adaugat lemon curdul.


Pentru jeleul de visine, am diluat amidonul cu putin sirop, apoi am adaugat restul siropului, l-am pus la foc mic, amestecând pâna s-a îngrosat.


L-am lasat sa se raceasca.


Am asamblat apoi prajitura. Peste prima foaie, am pus jeleu si un strat de crema. La fel si peste cea de-a doua foaie.


Dupa ce am pus cea de-a treia foaie, am mai pus putin jeleu si am îmbracat cu restul de crema.



Am lasat prajitura la frigider sa se raceasca, apoi am servit cu pofta.


S-aveţi poftă !!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diaconta 1

13.11.2016, 22:11

Ma bucur ca va place

dantes 1

20.11.2016, 06:36

Delicioasa!

Xandrinne 1

20.11.2016, 09:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere