Prajitura cu jeleu si crema de lamaie

de diaconta in Prajituri, 11 Noi 2016 | 4260 vizualizari

 

Eu zic că este o combinaţie irezistibilă.
Aştept să-mi spuneţi părerea voastră.
Pregătisem lemon curdul  pentru îngheţată, dar cum am avut musafiri, planurile s-au schimbat şi am pregătit această prăjitură.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 220 g unt 82 % grasime
  • 150 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 320 g faina
  • 3 linguri smântâna
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Ingrediente crema de lamâie:

  • 300 g lemon curd,pregatit dupa reteta de aici http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2015/03/lemon-curd-crema-de-lamaie.html
  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra

Ingrediente jeleu vişine:

  • 500 ml sirop de vişine
  • 2 linguri amidon alimentar

Pentru decor:

  • Fulgi de ciocolata, nuca de cocos, bilute argintii
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu si crema de lamaie:

Lemon curdul l-am pregatit cu o zi înainte, astfel nu a mai trebuit sa astept sa se raceasca.

Blatul l-am pregatit în tava dreptunghiulara de 36x25 cm, l-am taiat apoi obtinând 3 foi cu latimea de 12 cm.

Am separat albusurile de galbenusurile oualor.

Am mixat untul moale cu zaharul pudra. Am adaugat pe rând galbenusurile, iar apoi smântâna.

Am încorporat faina amestecata cu praful de copt, amestecând cu o paleta.

Am adaugat aromele.

Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, apoi le-am încorporat în restul compozitiei.

Am pus compozitia în tava pregatita cu hârtie de copt, am pus la cuptor la 200 de grade C, pentru 20 de minute.

L-am lasat sa se raceasca, apoi l-am taiat în 3 parti.

Pentru crema de lamâie, am mixat crema mascarpone cu zaharul, apoi am adaugat lemon curdul.

Pentru  jeleul de visine, am diluat amidonul cu putin sirop, apoi am adaugat restul siropului, l-am pus la foc mic, amestecând pâna s-a îngrosat.

L-am lasat sa se raceasca.

Am asamblat apoi prajitura. Peste prima foaie, am pus jeleu si un strat de crema. La fel si peste cea de-a doua foaie.

Dupa ce am pus cea de-a treia foaie, am mai pus putin jeleu si am îmbracat cu restul de crema.

 

Am  lasat  prajitura la frigider sa se raceasca, apoi am servit cu pofta.

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lamaie