Prajitura cu jeleu si mousse de mascarpone

de maisondenisse in Dulciuri, 6 Noi 2015 | 787 vizualizari

 

O prajitura incredibil de pufoasa, light, racoroasa si extrem de delicioasa. Imi place atat de mult pentru ca este la fel de buna pe cat de bine arata.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua
  • 70g zahar
  • 70 g faina
  • 1praf de sare
  • 1 lingurita ulei

Mousse de mascarpone:

  • 2 galbenusuri
  • 70 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • 2 linguri apa rece
  • Esenta de vanilie

Jeleu de afine:

  • 500 g fructe de padure
  • 80 ml apa
  • 150 g zahar
  • 8 g gelatina
  • 2 linguri apa rece

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 esenta vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu si mousse de mascarpone:

Jeleu de fructe de padure:


Gelatina se lasa la hidradat cateva minute in apa rece.


Fructele de padure se fierb pe foc mic impreuna cu apa si zaharul pana se ingroase precum o dulceata mai moale. Se ia de pe foc si se trece printr-o sita fina.


Gelatina se dizolva in cuptorul la microunde si se incorporeaza in sosul de fructe de padure.


O tava se tapeteaza cu folie alimentara peste care se toarna jeleul de fructe de padure si se da la congelator pentru minim 1 ora.


Blat:


Ouale se bat impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga uleiul si se amesteca putin, apoi incorporam faina cernuta.


Compozitia se toarna intr-o tava tepatata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute.


Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.


Mousse de mascarpone:


Laptele impreuna cu zaharul se pune intr-o oala si se pune pe foc. Intre timp batem galbenusurile peste care adaugam laptele caldut si punem din nou compozitia pe foc. Se adauga esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca.


Gelatina se hidrateaza, apoi se incalzeste la cuptorul cu microunde si se incorporeaza in crema de oua.


Branza mascarpone se mixeaza, apoi separat se bate bine si frisca.


In crema de oua se incorporeaza branza mascarpone si frisca, se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.


Sirop:


Punem pe foc apa impreuna cu zaharul si fierbem pana ce acesta se topeste, adaugam esenta si lasam sa se raceasca.


Ansamblare:


In tava in care s-a copt blatul se pune o folie alimentara peste care se aseaza blatul, se insiropeaza si se pune ¼ din mousse-ul de mascarpone. Peste acesta se aseaza jeleul de fructe de padure intarit, apoi se pune restul de mousse de mascarpone.


Se lasa la rece 1-2 ore si se decoreaza dupa bunul plac.

 

TIPS-URI

1

se pot folosi fructe proaspete sau congelate

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu si mousse de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

07.11.2015, 22:00

Grozava prajitura asta!

simona72 1

08.11.2015, 09:40

Tare buna!!

maisondenisse 1

09.11.2015, 13:05

Multumesc mult!! :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti