Prajitura cu kaki si ciocolata neagra

de oanapl in Prajituri, 22 Feb 2017 | 247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g ciocolata amara
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g nuci
  • 3 buc kaki
  • 6 oua
  • 150 g unt
  • 180 g zahar brun
  • 1-2 lingurite de scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu kaki si ciocolata neagra:

Cureti 2 fructe kaki de coaja, le tai cubulete si le mixezi pana obtii o crema foarte fina.

Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate.

Separi ouale si mixezi foarte bine albusurile.

Mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul (macinat), pana obtii o crema omogena. Adaugi galbenusurile si mixezi bine.

Adaugi si pulpa de kaki si omogenizezi. Adaugi mixul de faina in crema de unt si amesteci bine.

Incorporezi albusurile bine batute in aluat, amestecand cu grija, de jos in sus cu ajutorul unei lingure de lemn.

Tapetezi forma cu hartie de copt si adaugi aluatul.

Coci prajitura, in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 40-50 de minute. Inainte de a scoate prajitura din cuptor, o intepi cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata, prajitura este coapta, daca iese umeda, o mai lasi la cuptor cca. 5 minute.

O lasi sa se raceasca in tava, apoi o tai in patratele/dreptunghiuri si decorezi cu felii de fructe kaki.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu kaki si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

oanapl 1

23.02.2017, 16:46

Va multumesc de aprecieri!

miki_a 1

26.02.2017, 12:30

oanapl 1

26.02.2017, 13:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita" cu ciocolata