Prajitura cu lamaie

de dantes in Dulciuri, 4 Ian 2017 | 2309 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 250 g faina
  • 80 g unt
  • 60 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita amoniac
  • Pentru crema
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 3 linguri de faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie:

Pentru foi, amestecam toate ingredientele si le framantam pana devine o coca elastica, impartin coca in trei bile pe care le intindem in foi subtiri pe care le asezam pe fundul unei tavi intoarsa si unsa cu ulei; le dam la cuptor 15-20 minute pana devin aurii.


Pentru crema


Amestecam faina, adaugam apa pana devine compozitia de consistenta unei smantini o punem pe foc si amestecam in continuu pana se ingroasa si o punem la racit.


Amestecam untul cu zaharul pudra pana se face spuma, se adauga coaja de lamaie se amesteca cu compozitia din faina si zeama de lamaie.


Punem crema pe primele doua foi si pe ultima presaram zahar pudra.

TIPS-URI

1

prajitura

2

lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Adi 1

04.01.2017, 21:34

Foarte reusita, bravo!

Bya Ralu 1

04.01.2017, 21:34

buna

loredanaaa 1

04.01.2017, 23:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu mascarpone si piure de dovleac

de oanapl 6

ieri la 22:08

Cheesecake cu caise si oreo

de Rocsi 9

ieri la 21:57

Tocana  de cartofi cu arome de toamna

ieri la 20:22

Orez cu sparanghel si chiftelute

ieri la 16:18

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de nutella