Prajitura cu lamaie

de dantes in Dulciuri, 4 Ian 2017 | 1324 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 250 g faina
  • 80 g unt
  • 60 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita amoniac
  • Pentru crema
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 3 linguri de faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie:

Pentru foi, amestecam toate ingredientele si le framantam pana devine o coca elastica, impartin coca in trei bile pe care le intindem in foi subtiri pe care le asezam pe fundul unei tavi intoarsa si unsa cu ulei; le dam la cuptor 15-20 minute pana devin aurii.


Pentru crema


Amestecam faina, adaugam apa pana devine compozitia de consistenta unei smantini o punem pe foc si amestecam in continuu pana se ingroasa si o punem la racit.


Amestecam untul cu zaharul pudra pana se face spuma, se adauga coaja de lamaie se amesteca cu compozitia din faina si zeama de lamaie.


Punem crema pe primele doua foi si pe ultima presaram zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

prajitura

2

lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Adi 1

04.01.2017, 21:34

Foarte reusita, bravo!

Bya Ralu 1

04.01.2017, 21:34

buna

loredanaaa 1

04.01.2017, 23:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise