Prajitura cu lamaie

de dantes in Dulciuri, 4 Ian 2017 | 722 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 250 g faina
  • 80 g unt
  • 60 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita amoniac
  • Pentru crema
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 3 linguri de faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie:

Pentru foi, amestecam toate ingredientele si le framantam pana devine o coca elastica, impartin coca in trei bile pe care le intindem in foi subtiri pe care le asezam pe fundul unei tavi intoarsa si unsa cu ulei; le dam la cuptor 15-20 minute pana devin aurii.


Pentru crema


Amestecam faina, adaugam apa pana devine compozitia de consistenta unei smantini o punem pe foc si amestecam in continuu pana se ingroasa si o punem la racit.


Amestecam untul cu zaharul pudra pana se face spuma, se adauga coaja de lamaie se amesteca cu compozitia din faina si zeama de lamaie.


Punem crema pe primele doua foi si pe ultima presaram zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

prajitura

2

lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Adi 1

04.01.2017, 21:34

Foarte reusita, bravo!

Bya Ralu 1

04.01.2017, 21:34

buna

loredanaaa 1

04.01.2017, 23:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, cu miez de nuca