Desert strudel rapid cu mere

de anca_rm in Dulciuri, 25 Iul 2017 | 275 vizualizari

 

Un dulce rapid, dar foarte gustos.
Un dulce care trebuie facut impreuna cu cei mici 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (Linco)
  • 100 gr unt
  • 500 gr mere curatate de coaja si samburi
  • 2 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel rapid cu mere:

Topim untul in cuptorul cu microunde (2 minute) sau pe foc mic.


Foile de placinta decongelate le desfacem si incepem sa ungem cate una.


Eu le-am pus initial pe masa unsa cu putin ulei, dar se poate pune in tava.


Am uns foile una cate una, pana cand am terminat cu toate. Le asezam una peste alta ca sa formam baza pentru strudel.


Merele curatate de coaja si seminte le-am taiat in felii subtiri. Intr-un castron, le-am amestecat cu zaharul, zeama de lamaie si scortisoara si le-am pus pe mijlocul foilor de placinta. Am adus capetele peste mere si apoi lateralele, formand un sul. Cu mare grija, am mutat in tava si am uns foarte bine cu unt.


Am folosit tava de aragaz si am pus strudelul pe diagonala ca sa incapa.


Tava cu strudelul o punem in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 30 minute sau pana cand se rumeneste frumos.


Cand este rece, pudram cu zahar pudra.


Se poate servi cu inghetata sau crema rece de patiserie..

 

TIPS-URI

1

serviti cu inghetata de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel rapid cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

25.07.2017, 22:42

super

dantes 1

26.07.2017, 12:34

Bun!

mihaelar63 1

27.07.2017, 09:33

Rapid s-a si topit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta de foi cu mere