Prajitura cu lamaie si fructe

de RuxyRux in Prajituri, 22 Iul 2014 | 22225 vizualizari

 

O prajitura minunata de vara cu fructe din belsug....bucurati-va de aroma, gust si culoare ...e delicioasa si o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 10 oua
  • 300 gr zahar
  • faina 400 sau 450 gr( in functie de cat de mari sunt ouale, asta vedeti din ochi)
  • 150 gr smantana
  • vanilie
  • coaja si zeama de la o lamaie mare
  • un plic praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • fructe: nectarine, visine, caise, piersici etc
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie si fructe:

Untul se topeste si se raceste.

Fructele se taie dupa dorinta cubulete, felii...

Batem albusurile spuma cu 100 gr de zahar ca la bezea.

Galbenusurile se mixeaza cu 200 de grame de zahar( din total), pana se deschid la culoare, apoi lucram pe viteza mica( sa nu stropeasca) sau  cu un tel si vom adauga vanilia si praful de sare, apoi pe rand, untul, smantana, zeama si coaja de lamaie, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie, iar la sfarsit albusurile batute spuma ca la bezea cu cele 100 gr de zahar ramase si se incorporeaza prin invaluire.

Se tapeteaza o tava dreptunghiulara de prajitura( eu am una cu inel culinar) cu foaie de copt si se pune compozitia. Se adauga bucatile de fructe.

Se coace la cuptorul incins la 180 e grade pentru aproximativ 40 sau 45 de minute( se face testul cu scobitoarea).

Lasam prajitura sa se raceasca apoi o desprindem din tava si o portionam.

Pudram prajitura cu zahar pudra vanilat si ne topim de placere mancand ....:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

RuxyRux 1

23.07.2014, 21:20

Te imbratisez cu dor Inisor scump si drag! Multumesc!

Raluca57 1

26.08.2014, 22:11

Foarte buna a iesit! Am pus zmeura, afine, mure, nectarine. F F F BUNA!!!!

RuxyRux 1

27.08.2014, 15:19

Multumesc din suflet ca ai probat-o! Ma bucur nespus ca ti-a placut! Eu o ador...acum o prepar din noi cu visine nectarine si piersici! Te pup cu drag Raluca!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas