Prajitura cu malai

de adnia in Prajituri, 1 Feb 2013 | 8630 vizualizari

 

Am ramas in pana de faina alba, asa ca am facut o prajitura cu malai...nu mai mancasem niciodata asa ceva si chiar m-a surprins gustul sau bun. Sigur o voi repeta, doar ca voi injumatati cantitatile...a iesit prea mare pt doar 2 persoane:))

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -3 cani faina de porumb
  • -3 +1/2 cani lapte
  • -100 ml ulei
  • -2 oua mari
  • -1 lgt. bicarbonat de sodiu
  • -6-7 linguri zahar
  • -1 cub de unt
  • -1 esenta vanilie
  • -coaja rasa de lamaie
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -1 fiola esenta lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu malai:

Se pune laptele la fiert, pana da in clocot. Separat, se amesteca intr-un bol toate celelalte ingrediente pt prajitura, apoi se adauga laptele fierbinte. Se omogenizeaza bine si se toarna intr-o tava unsa cu unt. Aluatul e curgator, dar la copt, malaiul se umfla si se capata consistenta unui blat. Se lasa in cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii.

Se portioneaza dupa racirea completa si se serveste cu smantana batuta bine cu zahar pudra (eu am servit cu iaurt grecesc).

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu malai" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai si miez de lapte