Prajitura cu malai

de adnia in Prajituri, 1 Feb 2013 | 5281 vizualizari

 

Am ramas in pana de faina alba, asa ca am facut o prajitura cu malai...nu mai mancasem niciodata asa ceva si chiar m-a surprins gustul sau bun. Sigur o voi repeta, doar ca voi injumatati cantitatile...a iesit prea mare pt doar 2 persoane:))

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -3 cani faina de porumb
  • -3 +1/2 cani lapte
  • -100 ml ulei
  • -2 oua mari
  • -1 lgt. bicarbonat de sodiu
  • -6-7 linguri zahar
  • -1 cub de unt
  • -1 esenta vanilie
  • -coaja rasa de lamaie
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -1 fiola esenta lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu malai:

Se pune laptele la fiert, pana da in clocot. Separat, se amesteca intr-un bol toate celelalte ingrediente pt prajitura, apoi se adauga laptele fierbinte. Se omogenizeaza bine si se toarna intr-o tava unsa cu unt. Aluatul e curgator, dar la copt, malaiul se umfla si se capata consistenta unui blat. Se lasa in cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii.


Se portioneaza dupa racirea completa si se serveste cu smantana batuta bine cu zahar pudra (eu am servit cu iaurt grecesc).


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu malai" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

sebirizescu 1

01.02.2013, 23:54

gaby_gabytza 1

02.02.2013, 10:51

place

diana_k 1

02.02.2013, 20:21

foarte buna prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai si afine