Prajitura cu mere

de Bunica in Prajituri, 28 Sep 2014 | 1624 vizualizari

 

Este o prajitura putin pretentioasa,dar delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mari
  • 4 oua
  • 250 g. zahar
  • 259 g. faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 200 g. ciocolata
  • 1/2 pachet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Separa galbenusurile de albusuri.

Mixeaza albusurile cu putina sare pana stau pe teluri.

Mixezi apoi galbenusurile cu zaharul pana la topirea zaharului.

Amesteca cele doua compozitii.

Stinge bicarbonatul cu zeama de la o jumatate de lamaie

Adauga faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet.

Merele spalate,sterse ,le razi pe razatoarea mare
.Apoi le adaugi peste compozitie.

Tot acum pui si scortisoara.

Pregatesti o tava 30/40 tapetand-o cu hartie de copt.

Pune compozitia in tava si introduci tava in cuptorul incins la 170 grade pana cand prajitura se rumeneste frumos(faci testul cu scobitoarea)

Scoti prajitura coapta si o lasi sa se raceasca.

Pana se raceste prajitura pregatesti glazura.

Intr-un vas mic pune ciocolata si untul la topit,amestecand sa nu se arda.

Toarna ciocolata peste blat .

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit o ciocolata cu alune.

2

Daca nu va place scortisoara puneti aromele agreate

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere-0
Prajitura cu mere-1
Prajitura cu mere-2
Prajitura cu mere-3
Prajitura cu mere-4
Prajitura cu mere-5

COMENTARII (22)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

28.09.2014, 21:55

acuma vin,ce mult imi place

dantes

dantes 1

29.09.2014, 08:23

Delicioasa!

mihaelar63

mihaelar63 1

29.09.2014, 13:30

UUUu ce buna , Bine ca am descoperit pe fb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!