Prajitura cu mango rasturnata

de Oana in Prajituri, 19 Noi 2009 | 8341 vizualizari

 

Foarte simpla, rapida, parfumata, buuuna la cafeaua de dimineata :)) Sau alaturi de un ceai, pentru cine nu bea cafea :)

 

INGREDIENTE

  • 1 fruct mango copt
  • 170 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 125 g iaurt
  • 120 ml ulei floarea soarelui
  • 170 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mango rasturnata:

Se incalzeste cuptorul, la foc mic. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt (diametru 20 cm, sau se poate folosi o forma patrata, de sufleu sau o forma rotunda de silicon- fiecare ce are :)))


Fructul de mango se curata si se taie pulpa felii subtri. Se aseaza feliile in tava.


Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, sarea, iaurtul, coaja de lamaie si uleiul, cu ajutorul mixerului, pana se obtine o crema fina. Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se toarna in ploaie peste amestecul cu oua.


Se toarna aluatul peste fructe, se netezeste si se pune tava in cuptor 40 de minute, pana se rumeneste usor. Se verifica cu scobitoarea. Daca mai trebuie lasata, se acopera cu folie, sa nu se inchida prea tare la culoare.


Se lasa sa se raceasca in forma 15 minute, apoi se rastoarna pe un platou, indepartand hartia de copt cu grija.


Se presara cu zahar pudra.


Sursa: Reader's Digest "Bunatati la cuptor"

 

TIPS-URI

1

In aluat se pot amesteca si 30 g fulgi de cocos, pentru un gust deosebit.

2

Se poate servi cu frisca batuta sau cate o cupa de inghetata de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mango rasturnata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

epurasha2bb 1

08.04.2010, 11:52

mamaaa Oana!!! norc ca am luat obiceiul sa caut prin retetele favorite ale utilizatorileor si iaca asa am descoperit reteta, si cum eu sunt mare fan mango, e fructul cel mai pe gustul meu, si nu stiu cum de nu mi-a dat prin cap sa-l folosesc si eu la vreo tarta! am facut cu el doar salata de fructe si am mancat si asa crud sau in compot.Mersi de idee, arata super si tare as manca o felie acum la o cana de ceai!

Oana 1

09.04.2010, 13:16

Roberta, sa stii e foarte buna praji, pandispan cu mango

alinutzika 1

18.08.2011, 22:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel