Coronita cu fructe confiate

de Laly in Prajituri, 4 Dec 2010 | 2422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800-1 kg faina
  • 150 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie (25gr)
  • 125 mg margarina
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr cirese confiate
  • 100 gr coaja de citrice glasata
  • 150 gr stafide
  • zahar pudra pentru ornat
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu fructe confiate:

Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5 linguri de lape si se toarna in gropita.Se lasa sa creasca la caldura circa 30 minute.


In restul de lapte se topeste margarina se adauga ouale batute, galbenusurile,mirodenii si coaja de lamaie. Se toarna in vasul cu faina si se framanta aluatul.Se acopera si se lasa sa creasca la caldura timp de circa 30 minute.


Se adauga in aluat ciresele tocate,coaja de citrice glasata si stafidele.Se framanta din nou aluatul.


Se aseaza in forme unse cu grasime,si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se coace coronita pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

LUK 1

06.12.2010, 00:11

imi place

kamy 1

06.12.2010, 11:18

bunnnn 5f

nadina73 1

07.12.2010, 02:49

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa