Tartă cu afine si frişcă

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Ian 2013 | 3994 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • puţină sare
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri amidon
  • o lingură gris
  • o lingură ulei
  • Pentru umplut şi ornat
  • 250 gr afine
  • 4 linguri zahăr
  • o linguriţă amidon
  • o linguriţă zeamă de lămâie
  • 200 ml frişcă lichidă îndulcită
  • 200 ml smânână pentru frişcă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu afine si frişcă:

Blat.


Unge cu unt o formă de tartă şi dă-o la rece.


Mixează ouăle întregi cu zahărul timp de 15 minute la viteză maximă.


Adaugă făina cernută, amidonul şi grisul şi omogenizeaza uşor.


Preîncălzeşte cuptorul.


La final adaugă uleiul.


Toarnă compoziţia în formă şi dă-o la cuptor la foc mic până se aureşte frumos şi trece testul cu scobitoarea.


Lasă la răcit apoi taie cu grijă în două pe orizontală.


Pune într-o crăticioara afinele cu zeama de lămâie, două linguri zahăr şi pune la foc mic. Afinele mele erau congelate şi au lăsat mult lichid, dacă e cazul adăugaţi 30 ml apă.Când amestecul a dat în clocot adaugă amidonul şi amestecă repede câteva secunde.


Lasă la răcit.


Mixează frişca cu smântâna şi cele două linguri de zahăr rămase până obţii o compozitie fermă.


Aşează primul blat, întinde cu lingura afinele apoi jumătate din cantitatea de frişcă.


Aşează al doilea blat şi ornează cu restul de frişcă.

 

TIPS-URI

1

dacă doreşti poţi insiropa blaturile. eu nu le-am insiropat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu afine si frişcă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

BuburuzaBubu 1

01.02.2013, 09:04

Yuuumy!!!Iubesc Afinele!!!!

Alexandra Elena 1

03.05.2013, 12:48

arata demential

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 22:54

arata senzational

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu struguri