Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel

de aziz in Prajituri, 22 Noi 2010 | 8178 vizualizari

 

am preluat aceasta reteta de la @divainbucatarie si a iesit excelenta .multumesc @diva

 

INGREDIENTE

  • 10 mere
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingura ulei
  • 1praf de copt
  • sare un praf
  • Pentru crema:
  • o cutie smintina pentru frisca
  • o cutie puding de vanilie
  • caramel
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel:

se curata merele si se feliaza.se pune zaharul si scortisoara si se aseaza in tava unsa cu unt.se dau la cuptor25-30 minute.albusurile se bat spuma se adauga zaharul si se mixeaza pina obtinem crema ca de bezea;incorporam galbenusurile pe care in prealabil le-am amestecat cu uleiul si sarea si amestecam cu o paleta de jos in sus .faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de ou.totul se toarna peste mere si se da la cuptor pentru inca 30 minute.pentru ornat amestecam smintina pentru frisca cu pudingul de vanilie ;

se mixeaza pina devine o crema consistenta cind prajitura este coapta se scoate din cuptor si se lasa la racit dupa care se pune crema de vanilie si deasupra caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Clatita nemteasca, usor de preparat, pufoasa si delicioasa

ieri la 14:22

Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos

ieri la 10:09

Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas

pe 07.09 la 19:18

Cum sa pregatesti cel mai bun pui asiatic, reteta rapida si aromata pentru o cina perfecta

pe 06.09 la 19:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3008 puncte

bucatarasa

1100 puncte

- Andreea -

1010 puncte

vasimur

136 puncte

Lau

Lau 9

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Suzette