Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel

de aziz in Prajituri, 22 Noi 2010 | 5567 vizualizari

 

am preluat aceasta reteta de la @divainbucatarie si a iesit excelenta .multumesc @diva

 

INGREDIENTE

  • 10 mere
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingura ulei
  • 1praf de copt
  • sare un praf
  • Pentru crema:
  • o cutie smintina pentru frisca
  • o cutie puding de vanilie
  • caramel
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel:

se curata merele si se feliaza.se pune zaharul si scortisoara si se aseaza in tava unsa cu unt.se dau la cuptor25-30 minute.albusurile se bat spuma se adauga zaharul si se mixeaza pina obtinem crema ca de bezea;incorporam galbenusurile pe care in prealabil le-am amestecat cu uleiul si sarea si amestecam cu o paleta de jos in sus .faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de ou.totul se toarna peste mere si se da la cuptor pentru inca 30 minute.pentru ornat amestecam smintina pentru frisca cu pudingul de vanilie ;


se mixeaza pina devine o crema consistenta cind prajitura este coapta se scoate din cuptor si se lasa la racit dupa care se pune crema de vanilie si deasupra caramelul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (72)

RuxyRux 1

18.08.2011, 23:41

aziz 1

18.08.2011, 23:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Petre Roman"