Prăjitură cu măr şi glazură de brânză

de diaconta in Prajituri, 20 Oct 2012 | 2779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 500 gr faina
  • 4 galbenusuri de ou
  • 250 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri smântâna
  • 20 gr drojdie+o lingurita zahar+o lingura faina+lapte calduţ
  • 1/2 lingurita sare
  • Vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • Vanilie
  • Zeama de la o lamâie
  • Scorţişoara
  • Pentru glazura:
  • 250 gr crema de brânza Ricotta
  • 2 linguri zahar pudra
  • Zeama de la o lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu măr şi glazură de brânză:

Am pregatit mai întâi coca.


Am pus drojdia cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut sa dospeasca.


Faina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul si untul moale.


Am pus apoi galbenusurile amestecate cu ulei,smantana si drojdia.


La urma vanilia .


Nu trebuie framântat prea mult,doar pâna se combina toate ingredientele.


Am lasat deoparte pâna am pregatit umplutura.


Am curatat merele,le-am taiat cubulete,am pus zeama de lamâie si zahar.


Intr-o cratita am topit untul,am pus apoi merele,am adaugat zaharul si le-am lasat pâna când s-au înmuiat.


La final am adaugat vanilia si scorţişoara.


Le-am lasat sa se racoreasca putin.


Am împartit coca,astfel încât sa întind o foaie si sa fac un „grilaj” deasupra merelor.


Am pus foaia în tava tapetata cu hârtie de copt,deasupra am pus merele ,iar peste ele fâşiile de coca ramase.


Am pus tava în cuptor la foc potrivit,aproximativ 35 de minute.


Am amestecat Ricotta cu zaharul si zeama de lamâie si am pus glazura pe prajitura fierbinte.


Se taie când s-a racit daca puteti rezista mirosului îmbietoare de măr si scorţişoara.


Pofta buna!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu măr şi glazură de brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

diaconta 1

22.10.2012, 10:03

Florina,cum aoleu?? ))

MIUTA 1

27.10.2012, 17:50

Ce bine arata

diaconta 1

27.10.2012, 21:32

Miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gris