Prajitura cu mascarpone Delaco frisca si fructe

de babi5 in Prajituri, 15 Aug 2014 | 3760 vizualizari

 

Am tot vazut fel de fel de retete cu mascarpone , spre rusinea mea nu am facut niciodata cu acest produs si am zis hai sa incerc, a iesit o prajitura delicioasa dar din start eu am folosit 1 kg frisca am vrut sa fiu generoasa , dar este preaaaa mult 1/2 l frisca este super suficient chiar si pentru tava mea.

 

INGREDIENTE

  • 1 intaritor frisca
  • 2 linguri ulei
  • 12 oua
  • 22 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 4 plicuri zahar vaniliat
  • 1/2 jumatate plic praf copt
  • 1/2 l frisca lichida
  • 2 cutii mascarpone Delaco
  • 30 gr gelatina alimentara
  • 100 ml apa
  • 1 borcan 450 ml. visine desimburite
  • 1 borcan 850 ml. Piersici decojite
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone Delaco frisca si fructe:

Separam albusurile de galbenusuri, apoi  mixam bine albusurile cu 8 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat.

Galbenusurile  le mixam cu  4 linguri de zahar si 2 linguri ulei pina devine o crema albicioasa.

Combinam albusul cu galbenusul, mai mixam  putin apoi adaugam faina in ploaie si amestecam cu o paleta de jos in sus usor pina se incorporeaza bine faina , apoi compozitia obtinuta o punem intr-o tava(45/35 cm.)tapetata cu hirtie de copt si introducem  tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35 min(se face si testul cu scobitoarea)

Scoatem dupa ce s-a copt si lasam la racit.

Intre timp stoarcem fructele de suc, piersicile le taiem cubulete mici,gelatina o punem la inmuiat in 100 ml. apa.

Intr-un castron punem frisca si intaritorul si incepem sa mixam cu viteza mica a mixterului apoi marim viteza si incepem sa adaugam cele 10 linguri zahar si 2 plicuri zahar vanilat, adaugam  crema de mascarpone si mai mixam putin apoi adaugam fructele si gelatina pe care am dizolvat+o bine pe aburi .

Amestecam cu o paleta bine ca gelatina si fructele sa se incorporeze bine in crema  apoi  dam pentru 15 minute la rece.

Taiem blatul in 2  si insiropam  cu  sucul din fructe apoi scoatem crema din frigider si asamblam prajitura : blat , crema blat crema .

O nivelam cu un cutit umed si apoi dam la rece pentru citeva ore. Eu nu am reusit sa o tin atit fiindca am avut musafiri neasteptati  , si din acest motiv nu am putut sa o tai asa cum as fi dorit.Produsul finit super bun.Sa va fie de folos

TIPS-URI

1

Este un desert super bun si racoros

2

Trebuie lasata la rece pentru citeva ore ca gelatina sa-si faca treaba cit mai bine

3

Eu nu am putut sa o tin nici macar 2 ore si din acest motiv nici nu am putut sa o tai asa cum as fi dorit

4

Dar a iesit super , superr buna.

5

Cind nivelam frisca sa folosim un cutit cu lama lata si sa-l umezim mereu, ca da iasa cit mai neteda

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone Delaco frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gaby_duceag 1

16.08.2014, 22:55

cred c-a fost tare tare buna!

babi5 1

16.08.2014, 23:29

Da gaby draga am folosit un pic prea multa frisca dar a fost bunaaamultumesc mult

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon