Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu

de adasev12 in Prajituri, 7 Aug 2011 | 8998 vizualizari

 

dupa ce am savurat prajitura cu nectarine, m-am gandit ca ar merge f bine si cu pepene galben, eu ador aroma acestui fruct...m-am inspirat din trei retete ( de la Ruxy, gaby_d si oana...) le-am combinat si am mai adaugat si eu ingrediente...si uite asa a iesit o prajiturica bunaaaa si aromata, si f insiropata, de la pepene...eu zic ca e excelenta...de, ma laud si eu( oricum de aseara am papat jumatate de tava...)grozava aceasta Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu

 

INGREDIENTE

  • un pepene galben, cam de 7-800 g
  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • jumatate d eplic de praf de copt
  • coaja de lamaie rasa
  • un iaurt acru, 150g
  • 5 lg ulei
  • 100 g margarina
  • dulceata de pepene rosu
  • un plic de gelatina pt fructe
  • esenta de lamaie
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu:

Va descriu acum reteta mea de Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu

am batut ouale cu zaharul si esenta pana s-au facut spuma; am adaugat pe rand uleiul, margarina topita, praful de copt stins cu apa minerala, coaja de lamaie, mixand totul foarte bine. la sfarsit  am adaugat faina, amestecand cu o lingura, pana s-a ingrosat suficient( cred ca merge vreo 350 g faina...eu pun la ochi...)

compozitia am turnat-o intr-o tava unsa si presarata cu gris, apoi deasupra am asezat pepenele galben taiat cubulete.

am presarat si peste pepene doua  maini de gris si am dat la cuptorul preincalzit la 160grade  pana s-a copt...( cam 40 min...dar testul scobitorii e cel mai bun...)

dupa ce am scos din cuptor am pus deasupra cateva linguri de dulceata de pepene rosu, suficienta cat sa acopere toate denivelarile ...apoi am turnat deasupra un jeleu ( aici e inspiratia de la Oana...multumesc Oana!)...ca sa nu curga dulceata si sa poata  fi servita cu mana...

jeleul l-am preparat astfel: am turnat plicul intr-o craticioara, am adaugat 2 lg de zahar si 250 ml apa, am amestecat bine si am pus pe foc, am adus la punctul  de fierbere apoi am dat focul mic

am lasat 2 min sa fiarba, apoi am lasat sa se stampere vreo 2-3 min , nu mai mult, am turnat peste dulceata si am dat la rece prajitura.

trebuie lasata macar o ora...dar sa stiti ca daca e lasata o noapte e si mai buna.

o sa fie o prajitura insiropata si aromata, pepenele lasa mult sirop.

recomand sa incercati macar o data Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mena29 1

08.08.2011, 13:19

Arata super!

MIUTA 1

08.08.2011, 15:26

Woooouuuu ce bine arata

adasev12 1

08.08.2011, 17:54

MIHAELA, MENA, MIUTA, MULTUMESC MULT

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pepene galben