Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu

de adasev12 in Prajituri, 7 Aug 2011 | 5323 vizualizari

 

dupa ce am savurat prajitura cu nectarine, m-am gandit ca ar merge f bine si cu pepene galben, eu ador aroma acestui fruct...m-am inspirat din trei retete ( de la Ruxy, gaby_d si oana...) le-am combinat si am mai adaugat si eu ingrediente...si uite asa a iesit o prajiturica bunaaaa si aromata, si f insiropata, de la pepene...eu zic ca e excelenta...de, ma laud si eu( oricum de aseara am papat jumatate de tava...)grozava aceasta Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu

 

INGREDIENTE

  • un pepene galben, cam de 7-800 g
  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • jumatate d eplic de praf de copt
  • coaja de lamaie rasa
  • un iaurt acru, 150g
  • 5 lg ulei
  • 100 g margarina
  • dulceata de pepene rosu
  • un plic de gelatina pt fructe
  • esenta de lamaie
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu:

Va descriu acum reteta mea de Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu

am batut ouale cu zaharul si esenta pana s-au facut spuma; am adaugat pe rand uleiul, margarina topita, praful de copt stins cu apa minerala, coaja de lamaie, mixand totul foarte bine. la sfarsit  am adaugat faina, amestecand cu o lingura, pana s-a ingrosat suficient( cred ca merge vreo 350 g faina...eu pun la ochi...)

compozitia am turnat-o intr-o tava unsa si presarata cu gris, apoi deasupra am asezat pepenele galben taiat cubulete.

am presarat si peste pepene doua  maini de gris si am dat la cuptorul preincalzit la 160grade  pana s-a copt...( cam 40 min...dar testul scobitorii e cel mai bun...)

dupa ce am scos din cuptor am pus deasupra cateva linguri de dulceata de pepene rosu, suficienta cat sa acopere toate denivelarile ...apoi am turnat deasupra un jeleu ( aici e inspiratia de la Oana...multumesc Oana!)...ca sa nu curga dulceata si sa poata  fi servita cu mana...

jeleul l-am preparat astfel: am turnat plicul intr-o craticioara, am adaugat 2 lg de zahar si 250 ml apa, am amestecat bine si am pus pe foc, am adus la punctul  de fierbere apoi am dat focul mic

am lasat 2 min sa fiarba, apoi am lasat sa se stampere vreo 2-3 min , nu mai mult, am turnat peste dulceata si am dat la rece prajitura.

trebuie lasata macar o ora...dar sa stiti ca daca e lasata o noapte e si mai buna.

o sa fie o prajitura insiropata si aromata, pepenele lasa mult sirop.

recomand sa incercati macar o data Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mena29 1

08.08.2011, 13:19

Arata super!

MIUTA 1

08.08.2011, 15:26

Woooouuuu ce bine arata

adasev12 1

08.08.2011, 17:54

MIHAELA, MENA, MIUTA, MULTUMESC MULT

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!