Prajitura cu mascarpone Delaco frisca si fructe

de babi5 in Prajituri, 15 Aug 2014 | 1778 vizualizari

 

Am tot vazut fel de fel de retete cu mascarpone , spre rusinea mea nu am facut niciodata cu acest produs si am zis hai sa incerc, a iesit o prajitura delicioasa dar din start eu am folosit 1 kg frisca am vrut sa fiu generoasa , dar este preaaaa mult 1/2 l frisca este super suficient chiar si pentru tava mea.

 

INGREDIENTE

  • 1 intaritor frisca
  • 2 linguri ulei
  • 12 oua
  • 22 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 4 plicuri zahar vaniliat
  • 1/2 jumatate plic praf copt
  • 1/2 l frisca lichida
  • 2 cutii mascarpone Delaco
  • 30 gr gelatina alimentara
  • 100 ml apa
  • 1 borcan 450 ml. visine desimburite
  • 1 borcan 850 ml. Piersici decojite
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone Delaco frisca si fructe:

Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine albusurile cu 8 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat.


Galbenusurile le mixam cu 4 linguri de zahar si 2 linguri ulei pina devine o crema albicioasa.


Combinam albusul cu galbenusul, mai mixam putin apoi adaugam faina in ploaie si amestecam cu o paleta de jos in sus usor pina se incorporeaza bine faina , apoi compozitia obtinuta o punem intr-o tava(45/35 cm.)tapetata cu hirtie de copt si introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35 min(se face si testul cu scobitoarea)


Scoatem dupa ce s-a copt si lasam la racit.


Intre timp stoarcem fructele de suc, piersicile le taiem cubulete mici,gelatina o punem la inmuiat in 100 ml. apa.


Intr-un castron punem frisca si intaritorul si incepem sa mixam cu viteza mica a mixterului apoi marim viteza si incepem sa adaugam cele 10 linguri zahar si 2 plicuri zahar vanilat, adaugam crema de mascarpone si mai mixam putin apoi adaugam fructele si gelatina pe care am dizolvat+o bine pe aburi .


Amestecam cu o paleta bine ca gelatina si fructele sa se incorporeze bine in crema apoi dam pentru 15 minute la rece.


Taiem blatul in 2 si insiropam cu sucul din fructe apoi scoatem crema din frigider si asamblam prajitura : blat , crema blat crema .


O nivelam cu un cutit umed si apoi dam la rece pentru citeva ore. Eu nu am reusit sa o tin atit fiindca am avut musafiri neasteptati , si din acest motiv nu am putut sa o tai asa cum as fi dorit.Produsul finit super bun.Sa va fie de folos

 

TIPS-URI

1

Este un desert super bun si racoros

2

Trebuie lasata la rece pentru citeva ore ca gelatina sa-si faca treaba cit mai bine

3

Eu nu am putut sa o tin nici macar 2 ore si din acest motiv nici nu am putut sa o tai asa cum as fi dorit

4

Dar a iesit super , superr buna.

5

Cind nivelam frisca sa folosim un cutit cu lama lata si sa-l umezim mereu, ca da iasa cit mai neteda

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone Delaco frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

babi5 1

15.08.2014, 20:44

Multumesc mult dragele mele

gaby_duceag 1

16.08.2014, 22:55

cred c-a fost tare tare buna!

babi5 1

16.08.2014, 23:29

Da gaby draga am folosit un pic prea multa frisca dar a fost bunaaamultumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si fructe de padure