Prajitura cu menta si mascarpone

de gaby_duceag in Prajituri, 29 Apr 2011 | 12691 vizualizari

 

Am facut cu ceva timp in urma acea prajitura combinand menta si ciocolata, doua dintre ingredientele mele preferate in materie de dulciuri.
Corina a vazut-o, a vrut si ea, dar a adaptat cu ce avea la indemana. Si uite asa s-a nascut o alta prajitura cu aceeasi combinatie , dar cu o textura mult diferita.
E atat de pufoasa si de bunaaaa. Am mancat aseara o felie si acum, dimineata, desi e doar ora 8 juma :)) , doua felii.
Multumesc Corina. E un deliciu!!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat
  • 3 oua
  • 75 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 100 gr ciocolata
  • o lingurita praf copt
  • 50 gr unt
  • un praf de sare
  • Ingrediente crema
  • 200 gr smantana(sau frisca indulcita)
  • 4-5 linguri zahar(nu mai punem daca frisca e deja dulce)
  • 150 gr mascarpone
  • 6 linguri sirop de menta
  • Glazura.
  • 3-4 linguri zahar pudra cu amidon
  • 1-2 linguri apa rece
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta si mascarpone:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea, apoi adaungam zaharul in ploaie si mixam pana se topeste. Untul il topim impreuna cu ciocolata. Racim. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata racite apoi le adaugam peste albusurile batute spuma amestecand usor. Adaugam si faina impreuna cu praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie pentru copt si coacem la foc mediu timp de aprox 20 min. Lasam la racit in cuptor.

Crema:

Smantana o mixam impreuna cu zaharul (eventual cu un plic intaritor, daca este cazul), pana se intareste bine. Adaugam mascarpone si siropul de menta si mai mixam un minut. (e delicioasa crema asta !!!)

Cand blatul este rece, intindem uniform crema iar apoi preparam glazura. Amestecam ingredientele si le frecam bine cu lingura iar apoi ne jucam cu glazura deasupra prajiturii. Dublati cantitatile daca doriti acoperirea completa a cremei.

Dam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de aproape macarons