Prajitura cu menta si mascarpone

de gaby_duceag in Prajituri, 29 Apr 2011 | 7650 vizualizari

 

Am facut cu ceva timp in urma acea prajitura combinand menta si ciocolata, doua dintre ingredientele mele preferate in materie de dulciuri.
Corina a vazut-o, a vrut si ea, dar a adaptat cu ce avea la indemana. Si uite asa s-a nascut o alta prajitura cu aceeasi combinatie , dar cu o textura mult diferita.
E atat de pufoasa si de bunaaaa. Am mancat aseara o felie si acum, dimineata, desi e doar ora 8 juma :)) , doua felii.
Multumesc Corina. E un deliciu!!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat
  • 3 oua
  • 75 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 100 gr ciocolata
  • o lingurita praf copt
  • 50 gr unt
  • un praf de sare
  • Ingrediente crema
  • 200 gr smantana(sau frisca indulcita)
  • 4-5 linguri zahar(nu mai punem daca frisca e deja dulce)
  • 150 gr mascarpone
  • 6 linguri sirop de menta
  • Glazura.
  • 3-4 linguri zahar pudra cu amidon
  • 1-2 linguri apa rece
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta si mascarpone:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea, apoi adaungam zaharul in ploaie si mixam pana se topeste. Untul il topim impreuna cu ciocolata. Racim. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata racite apoi le adaugam peste albusurile batute spuma amestecand usor. Adaugam si faina impreuna cu praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie pentru copt si coacem la foc mediu timp de aprox 20 min. Lasam la racit in cuptor.


Crema:


Smantana o mixam impreuna cu zaharul (eventual cu un plic intaritor, daca este cazul), pana se intareste bine. Adaugam mascarpone si siropul de menta si mai mixam un minut. (e delicioasa crema asta !!!)



Cand blatul este rece, intindem uniform crema iar apoi preparam glazura. Amestecam ingredientele si le frecam bine cu lingura iar apoi ne jucam cu glazura deasupra prajiturii. Dublati cantitatile daca doriti acoperirea completa a cremei.


Dam la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (85)

mena29 1

05.05.2011, 21:24

Ina 1

13.05.2011, 23:37

sor'mea, 43 de like-uri

adry88 1

14.05.2011, 17:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Budinca de casa cu ciocolata si capsuni