Prajitura cu lapte cald

de Andreea Caroline in Prajituri, 29 Aug 2014 | 8163 vizualizari

 

Cred ca este cea mai simpla si pufoasa prajitura mancata vreodata . Reteta am gasit-o pe un blog si denumirea ei fiind '' Torta al latte caldo'' ... Diferenta la aceasta prajitura este ca se pune laptele cald...\nu caldut...ci chiar fierbinte. Se face rapid,usor si cu ingrediente la indemana oricui...mare pacat sa nu o incercati !!! Mai ales ca acum incepe scoala si e minunata pentru pachetel :)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 170 gr zahar tos
  • 180 gr faina alba tip '00'
  • 60 gr unt ( sau margarina)
  • 120 ml lapte
  • 1\2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • zahar pudra ( pentru pudrat)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lapte cald:

Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei.


Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade.


Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima,pentru 7-8 minute,pana ce devin de culoare deschisa si pufoase iar zaharul s-a topit.


Adaugam faina impreuna cu praful de copt si amestecam bine ingredientele cu ajutorul unei spatule.


Separat punem laptele impreuna cu untul intr-un ibric si lasam la foc mic amestecand in continuu pana ce untul s-a topit si laptele e fierbinte( NU lasati sa inceapa sa fiarba).


Adaugam putin cate putin laptele in compozitia de oua cu faina si amestecam bine cu spatula.


Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungeti cu unt si tapetati cu faina) si turnam compozitia .


Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil pentru 20 -25 minute( faceti testul cu scobitoarea ) .


Cand prajitura este gata ,o lasam 5-10 minute in cuptor sa se raceasca si pudram ( dupa plac) cu zahar pudra.


 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de gust,taiati prajitura in jumatate pe orizontala si ungeti un strat de nutella sau gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lapte cald" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:54

Panacris 1

22.05.2015, 09:03

Andreea Caroline 1

22.05.2015, 20:54

Panacris ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoritoare cu lapte