Prajitura racoritoare cu lapte

de gab_s19 in Prajituri, 21 Oct 2013 | 3775 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 4 oua
  • 10 linguri de gris
  • 5 linguri de zahar
Pentru sirop:
  • 500 ml. lapte
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri de zahar
  • esenta de portocale (jumatate de fiola) sau coaja de la un sfert de portocala
Optional:
  • frisca
  • fructe proaspete sau din compot
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoritoare cu lapte:

Blatul
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga cele 10 linguri de gris si se amesteca energic pana cand compozitia devine cremoasa. Albusurile se bat spuma si peste ele se adauga compozitia de galbenusuri, zahar si gris. Se da la cuptor ( 200°C ) in jur de 30 min. Compozitia aceasta se potriveste pentru o tavita mai micuta (30x30 cm), pentru o tava mai mare se poate dubla cantitatea de ingrediente.

Siropul
Intre timp, se pune laptele la incalzit la foc mijlociu impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta (sau coaja de portocala, care se scoate inainte de a fi turnat laptele pe prajitura). Laptele nu trebuie sa dea in fiert, ci trebuie sa fie caldut.

Dupa cele 30 de minute, se scoate prajitura de la cuptor si peste ea fierbinte se toarna uniform siropul de lapte (care se absoarbe instantaneu in blat). Se mai da la cuptor inca 5 minute.
Se lasa la racit si apoi se portioneaza, se orneaza dupa preferinte cu frisca si fructe. Se pastreaza la frigider si se serveste rece.

Aceasta prajitura este foarte usor de facut, are o aroma fina de portocale iar siropul din lapte o face sa fie deosebita, foarte gustoasa si racoritoare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoritoare cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

21.10.2013, 18:54

Super!

nilgun 1

21.10.2013, 20:45

yummmyyy

laura_n 1

22.10.2013, 15:58

grozava, as manca jumatate din tava

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lapte cald