Prajitura cu crema de vanilie si sos de zmeura

de Lavinia in Prajituri, 14 Sep 2013 | 6648 vizualizari

 

O prajitura fina si aromata :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua (medii)
  • 16 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 13 linguri faina+3 linguri amidon+1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 65 g faina
  • 65 g amidon
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 70 ml frisca lichida
  • Sos de zmeura:
  • 200 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 2-3 fasii mici de coaja de lamaie
  • in plus:
  • 2 linguri pline cu mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • zmeura pentru decor(optional)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si sos de zmeura:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa.


Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mixeaza usor cateva secunde.


Cerne faina cu amidonul si praful de copt apoi adauga lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri.


Adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute(testul scobitorii).


Lasa blatul la racit si taie-l in 2 pe orizontala.


Pentru crema pune laptele la fiert.


Amesteca galbenusurile cu zaharul,faina si amidonul apoi toarna laptele fierbinte in fir subtire amestecand energic cu un tel.


Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.


Adauga vanilia si lasa crema la racit.


Pentru sosul de zmeura fierbe zmeura cu zaharul si coaja de lamaie timp de 5-6 minute


Paseaza bine zmeura si trece-o printr-o sita.


Pune crema intre blat si da prajitura la rece pentru minim 5-6 ore(Eu am lasat-o peste noapte)


Portioneaza prajitura (mie mi-au iesit 15 bucati ) apoi glaseaza cu ciocolata topita fiecare bucata.


Mixeaza mascarponele cu frisca si zaharul pudra apoi decoreaza fiecare prajitura cu un mot mare de frisca si cu sosul de zmeura.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 35/25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

Lavinia 1

05.11.2013, 08:11

Multumesc

babi5 1

15.12.2014, 18:33

Bya Ralu 1

30.03.2015, 16:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08