Ștrudel cu mere și nuci

de Pur_si_simplu_papa_bun in Prajituri, 30 Ian 2012 | 6094 vizualizari

 

Aveam în congelator o foaie de aluat de foietaj care își aștepta cuminte destinația. Astfel că, sub amenințarea unei căderi de glicemie, binențeles fictivă :)), că doar pofta de dulce de sâmbăta seara e păcătoasă, am decis să folosesc aluatul la un ștrudel cu mere și scoțișoară. Cred că nu mai trebuie să vă spun cât de delicios și parfumat este!!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat de foietaj decongelat
  • • 50 g unt
  • • 4 mere curățate și tăiate mărunt (stropite cu zeamă de lămâie contra oxidării)
  • • o mână de nuci tocate
  • • 1 vârf de linguriță de scorțișoară
  • • coajă de lămâie rasă
  • • 3 linguri de zahăr
  • • o lingură de griș sau pesmet
  • • un ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel cu mere și nuci:

Pe blatul de lucru am presărat făină și am întins puțin cu sucitorul foaia de aluat.


Separat, într-un vas se topește untul peste care se adaugă merele și nucile tocate și se lasă pe foc potrivit să se înmoaie, amestecând din când în când. Peste mere și nuci am presărat zahărul și le-am lăsat în continuare pe foc până dispare zeama. La acest moment am oprit focul, am presărat scorțișoara, grișul și coaja de lămâie. Am amestecat și l-am lăsat să se răcească.


Amestecul de mere și nuci călite le-am pus în mijlocul foii de aluat, am rulat încet și cu grijă, apoi am așezat ștrudelul într-o tavă de cuptor pe care am pus hârtie de copt. L-am uns cu ou bătut și l-am copt la 180 grade timp de 20 minute, până s-a rumenit frumos.


La final, după ce s-a răcorit, am presărat zahăr praf și l-am savurat în timp ce ne uitam la un film! Să aveți poftă bună!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu mere și nuci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

irena 1

18.03.2012, 23:39

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:35

yamii foarte bun

alexandra27 1

02.02.2013, 19:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere din foietaj de casa