Prajitura Claudia

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 1514 vizualizari

 

M-am gandit ce m-am gandit si nu am gasit un nume potrivit pentru aceasta prajitura cu atat mai mult cu cat nu am urmat o reteta anume pentru a o face…asa ca m-am gandit sa o denumesc dupa unul din prenumele mele…Claudia

A iesit gustoasa si pufoasa…:) si cred ca o voi mai face si alta data.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 2 cani faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 4 zahar vanilat.
  • esenta vanilie
  • cocos
  • 2 praf de copt

crema

  • branza ricotta (1 cutie si 1/2)
  • unt (1 pachet si 1/2),
  • zahar dupa gust, si o esenta de lamaie

glazura

  • 200 ml Gran Cucina crema
  • 100 gr ciocolata alba
  • o lingura miere
  • 30 gr ciocolata amaruie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Claudia:

Albusurile le-am separat de galbenus si le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul pe masura ce mai amestecam,apoi laptele,uleiul,zaharul,esenta,zaharul vanilat si la urma am adaugat faina amestecata cu praful de copt,cand s-au omogenizat toate ingredientele am adaugat o mana de nuca de cocs,am amestecat si asta a fost tot.


O parte din aluat (cam jumatate) l-am pus in tava de copt si la cealalta jumatate am adaugat cacao si am pus-o in alta tava astfel incat sa fac 2 blaturi distincte,unul alb si unul de cacao.


Am lasat blaturile la racit si am trecut la crema care deja e clasica pentru mine tocmai pentru ca ne place mult .Am amestecat bine ingredientele si pana s-au racit si blaturile am dat amestecul la frigider pt ca fiind cu unt si afara destul de cald am vrut sa o protejez:)


Dupa ce blaturile s-au racit,am pus crema intre ele si am dat prajitura la frigider crezand ca e gata apoi mi-a venit ideea unei glazuri. Initial am vrut sa fac o glazura alba pentru ca deasupra am pus stratul cu cacao si …pentru contrast dar nu mi-a placut culoarea ciocolatei albe atunci cand am topit-o si am pus peste ciocolata amaruie si asa a iesit glazura ciocolatie.


Am incalzit crema Gran Cucina si apoi am adaugat ciocolata alba taiata in prealabil in bucatele mici,mierea si dupa ce am oprit focul am pus si ciocolata amaruie.A avut un gust tare bun de la ciocolata alba si un aspect care mie mi-a placut mult care cred ca a fost dat de mierea adaugata. am mai ras putina ciocolata alba deasupra si asta a fost tot.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Claudia" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

15.06.2013, 18:09

papabundetot 1

15.06.2013, 18:54

plicuri

papabundetot 1

15.06.2013, 19:06

INTOTDEAUNA PLICURI

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)