Prajitura Claudia

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 3633 vizualizari

 

M-am gandit ce m-am gandit si nu am gasit un nume potrivit pentru aceasta prajitura cu atat mai mult cu cat nu am urmat o reteta anume pentru a o face…asa ca m-am gandit sa o denumesc dupa unul din prenumele mele…Claudia

A iesit gustoasa si pufoasa…:) si cred ca o voi mai face si alta data.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 2 cani faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 4 zahar vanilat.
  • esenta vanilie
  • cocos
  • 2 praf de copt

crema

  • branza ricotta (1 cutie si 1/2)
  • unt (1 pachet si 1/2),
  • zahar dupa gust, si o esenta de lamaie

glazura

  • 200 ml Gran Cucina crema
  • 100 gr ciocolata alba
  • o lingura miere
  • 30 gr ciocolata amaruie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Claudia:

Albusurile le-am separat de galbenus si le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul pe masura ce mai amestecam,apoi laptele,uleiul,zaharul,esenta,zaharul vanilat si la urma am adaugat faina amestecata cu praful de copt,cand s-au omogenizat toate ingredientele am adaugat o mana de nuca de cocs,am amestecat si asta a fost tot.

O parte din aluat (cam jumatate) l-am pus in tava de copt si la cealalta jumatate am adaugat cacao si am pus-o in alta tava astfel incat sa fac 2 blaturi distincte,unul alb si unul de cacao.

Am lasat blaturile la racit si am trecut la crema care deja e clasica pentru mine tocmai pentru ca ne place mult .Am amestecat bine ingredientele  si pana s-au racit si blaturile am dat amestecul la frigider pt ca fiind cu unt si afara destul de cald am vrut sa o protejez:)

Dupa ce blaturile s-au racit,am pus crema intre ele si am dat prajitura la frigider crezand ca e gata  apoi mi-a venit ideea unei glazuri. Initial am vrut sa fac o glazura alba pentru ca deasupra am pus stratul cu cacao si …pentru contrast dar nu mi-a placut culoarea ciocolatei albe atunci cand am topit-o si am pus peste ciocolata amaruie si asa a iesit glazura ciocolatie.

Am incalzit crema Gran Cucina si apoi am adaugat ciocolata alba taiata in prealabil in bucatele mici,mierea si dupa ce am oprit focul am pus si ciocolata amaruie.A avut un gust tare bun de la ciocolata alba si un aspect care mie mi-a placut mult care cred ca a fost dat de mierea adaugata. am mai ras putina ciocolata alba deasupra si asta a fost tot.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Claudia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de branza si capsune