Prajitura cu mere

de nico_nico in Prajituri, 28 Oct 2010 | 6359 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 galbenusuri,
  • 12 linguri zahar,
  • 12 linguri ulei,
  • 12 linguri faina,
  • 12 linguri lapte,
  • 1/2 plic praf de copt.
  • Umplutura:
  • 1 kg. mere,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Bezeaua:
  • 6 albusuri,
  • 12 linguir zahar.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Pentru blat se mixeaza galbenusurile cu zaharul apoi se adauga uleiul in fir ca la maioneza pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga celelalte ingrediente.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor cam 15-20 minute la foc potrivit.


Intre timp merele se curata de coaja se dau pe razatoarea mare si se calesc cu zaharul si zaharul vanilat 5 minute pe foc pentru a scadea sosul care-l lasa.


Albusurile se bat spuma tare cu mixerul si cand se tine de tel se adauga zaharul.


Peste blatul copt pe jumatate se pun merele si bezeaua se intinde peste mere si se mai lasa la cuptor cam. 10-15 minute pana bezeaua capata o culoare maronie deschisa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

tanyapatap 1

10.12.2010, 22:20

Bya Ralu 1

09.06.2013, 15:18

babi5 1

10.06.2013, 14:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie sfaramata