Prajitura cu mere

de nico_nico in Prajituri, 28 Oct 2010 | 12931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 galbenusuri,
  • 12 linguri zahar,
  • 12 linguri ulei,
  • 12 linguri faina,
  • 12 linguri lapte,
  • 1/2 plic praf de copt.
  • Umplutura:
  • 1 kg. mere,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Bezeaua:
  • 6 albusuri,
  • 12 linguir zahar.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Pentru blat se mixeaza galbenusurile cu zaharul apoi se adauga uleiul in fir ca la maioneza pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga celelalte ingrediente.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor cam 15-20 minute la foc potrivit.

Intre timp merele se curata de coaja se dau pe razatoarea mare si se calesc cu zaharul si zaharul vanilat 5 minute pe foc pentru a scadea sosul care-l lasa.

Albusurile se bat spuma tare cu mixerul si cand se tine de tel se adauga zaharul.

Peste blatul copt pe jumatate se pun merele si bezeaua se intinde peste mere si se mai lasa la cuptor cam. 10-15 minute pana bezeaua capata o culoare maronie deschisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere