prajitura cu mere

de cornelia16_2002 in Prajituri, 18 Aug 2009 | 9731 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura untura
  • 25 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • otet
  • zahar pudra pentru ornat
Pentru umplutura:
  • 1- 1,5 kg mere
  • 1 cana zahar
  • scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA prajitura cu mere:

ouale se freaca cu zahrul, uleiul si untura pana devin cremoase, apoi se adauga bicarbonatul stins cu otet si faina. se face un aluat moale care sa se desprinda de mana. se imparte in 2 parti. una se face foaie si se intinde in tava unsa, peste care se adauga merele rase, apoi scortisoara, zaharul si vanilia si pe margini putin gris ca sa absoarba sucul de mere in caz ca nu sunt stoarse bine. celalalt aluat se face foaie sau se rade deasupra, cum am facut si eu.


se tine la cuptorul incalzit circa 30 min la foc potrivit.


dupa ce se raceste putin se cerne zaharul pudra deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ala_oancea 1

15.12.2009, 23:04

Si mie imi plac prajiurile cu mere Arata super bine

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2010, 11:53

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 22:09

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de prune si nuca