prajitura cu mere

de cornelia16_2002 in Prajituri, 18 Aug 2009 | 9602 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura untura
  • 25 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • otet
  • zahar pudra pentru ornat
Pentru umplutura:
  • 1- 1,5 kg mere
  • 1 cana zahar
  • scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA prajitura cu mere:

ouale se freaca cu zahrul, uleiul si untura pana devin cremoase, apoi se adauga bicarbonatul stins cu otet si faina. se face un aluat moale care sa se desprinda de mana. se imparte in 2 parti. una se face foaie si se intinde in tava unsa, peste care se adauga merele rase, apoi scortisoara, zaharul si vanilia si pe margini putin gris ca sa absoarba sucul de mere in caz ca nu sunt stoarse bine. celalalt aluat se face foaie sau se rade deasupra, cum am facut si eu.

se tine la cuptorul incalzit circa 30 min la foc potrivit.

dupa ce se raceste putin se cerne zaharul pudra deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ala_oancea 1

15.12.2009, 23:04

Si mie imi plac prajiurile cu mere Arata super bine

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2010, 11:53

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 22:09

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!