prajitura cu mere

de cornelia16_2002 in Prajituri, 18 Aug 2009 | 11635 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura untura
  • 25 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • otet
  • zahar pudra pentru ornat
Pentru umplutura:
  • 1- 1,5 kg mere
  • 1 cana zahar
  • scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA prajitura cu mere:

ouale se freaca cu zahrul, uleiul si untura pana devin cremoase, apoi se adauga bicarbonatul stins cu otet si faina. se face un aluat moale care sa se desprinda de mana. se imparte in 2 parti. una se face foaie si se intinde in tava unsa, peste care se adauga merele rase, apoi scortisoara, zaharul si vanilia si pe margini putin gris ca sa absoarba sucul de mere in caz ca nu sunt stoarse bine. celalalt aluat se face foaie sau se rade deasupra, cum am facut si eu.

se tine la cuptorul incalzit circa 30 min la foc potrivit.

dupa ce se raceste putin se cerne zaharul pudra deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ala_oancea 1

15.12.2009, 23:04

Si mie imi plac prajiurile cu mere Arata super bine

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2010, 11:53

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 22:09

buna

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lemon muffin's