Prajitura cu mere 2

de Rocsi in Prajituri, 12 Ian 2013 | 4919 vizualizari

 

De cum am vazut aceasta prajitura la Poliana mi-a placut foarte mult si am zis ca urmatorul desert cu mere va fi dupa reteta ei.Bine am mai ales pentru ca a iesit foarte, foarte buna si exact cum ne place noua.Va recomand cu drag reteta!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri smantana
  • 140 ml lapte
  • 12 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • 500 gr faina
  • 1-2 linguri gris
  • coaja rasa de portocala

Pentru umplutura:

  • 2 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita anason
  • 6 -7 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere 2:

Mai intai pregatim umplutura:
Spalam merele si le curatam de coaja.
Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le stroarcem de suc dar nu foarte tare.
Intr-o tigaie punem uleiul, merele, zaharul si cel pudra cu pastai de vanilie.
Amestecam incet sa nu zdrobim merele prea tare si le lasam sa scada zeama.
Spre final punem scortisoara, anasonul si mai lasam cam 1 minut pe foc, apoi tragem tigaia si lasam merele la racorit.
Aluatul:
Laptele il incalzim pana devine doar caldut, punem in el drojdia si zaharul, amestecam bine si lasam 10 minute la loc caldut.
Batem oul spuma cu sarea, punem smantana peste si le incorporam bine.
Intr-un bol punem faina, pe care o cernem mai intai, si peste untul taiat bucatele mici.
Adaugam amestecul de ou cu smantana, apoi punem laptele treptat si framantam bine (pentru mine acestea au fost cantitatile exacte.Nu a fost nevoie sa pun mai putin lapte sau mai mult, nici faina).
Incorporam coaja rasa de portocala, mai framantam putin pana toate ingredientele sunt omogenizate si lasam 15 minute aluatul la odihnit.
Il rupem in doua si intim doua foi dreptunghiulare.
Ungem o tava cu unt si tapetam cu hartie de copt.
Asezam prima foaie, o presaram cu gris, apoi punem umplutura si o intindem uniform cu o paleta.

Peste venim cu a 2 a foaie de aluat pe care o intepam cu furculita din loc in loc.
Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura de circa 180 de grade.
Cand este bine coapta foaia de deasupra, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura la racit.

O pudram cu zahar si e numai buna de servit.
Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Bunica 1

03.02.2013, 17:23

Buna si usor de facut!

Rocsi 1

03.02.2013, 17:46

Multumesc mult Loredana

Rocsi 1

03.02.2013, 17:46

Bunica iese o bunatate sa stii

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie