Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro

de Miha in Prajituri, 20 Dec 2010 | 15135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 125 g margarina sau unt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 25 g margarina sau unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu zaharul, ca pentru bezea. Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt.



Galbenusurile se freaca cu zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga cacaoa, se omogenizeaza si se pune la fiert la baine-marine. Cand compozitia incepe sa se ingroase adaugam 50 g ciocolata amaruie si margarina.


Amestecand continuu fierbem pana acestea se topesc si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit.



Punem crema intre foi si dam la rece pana este gata glazura. Ciocolata, margarina si frisca lichida se pun intr-un vas la foc mic si se aduc la punctul de fierbere. Dam deoparte, omogenizam si lasam la racit.



Turnam glazura peste prajitura, apoi o portionam si ornam cu frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

laura_n 1

19.05.2014, 11:23

indecenta, absolut indecenta...

Giana 1

19.05.2014, 11:46

Miha, ca de obicei, tot ce faci tu este f bun

Miha 1

19.05.2014, 13:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura acrisoara cu prune si bezea