Prajitura cu mere

de LUK in Prajituri, 14 Aug 2011 | 2625 vizualizari

 

Varianta aceasta de prajitura cu mere am mancat-o pentru prima data la Postavaru(Anca) si mi-a placut tare mult..am pregatit-o si eu cu mentiunea ca eu am folosit mai mult zahar pentru caramel..e delicioasa..

 

INGREDIENTE

  • 7-8 mere(atatea cate sunt necesare sa acopere in intregime tava de copt)
  • 6 linguri de zahar pentru caramel(eu am folosit 9)
  • 100gr margarina rama(eu am folosit 4 lingurite)
  • 6 oua
  • 200gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Preparare prajitura cu mere:


Incepem prin a pregati cuptorul.Il incalzim lafoc mediu.Curatam apoi merele,le spalam,le taiem pe jumatate si le curatam de samburi.


Intr-o cratita caramelizam zaharul(il topim la foc mic).Il intindem apoi prin rotirea cratitei si pe peretii acesteia.Se pune apoi margarina bucatele.Asezam apoi merele cu partea scobita in sus(la Postavaru sunt cu partea scobita in jos..).Punem tava in cuptor timp de 10min si incepem pregatirea blatului.


Separam albusul de galbenus.galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.Batem albusurile spuma si le incorporam apoi ingalbenusuri.


Scoatem tava din cuptor,turnam aluatul peste mere si coacem cca 40min la foc mediu.


Sa aveti pofta!


Aceasta prajitura cu mere e grozav de buna, recomand cu caldura.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

LUK 1

17.08.2011, 15:42

asa e Anamaria

Bucataras Medi 1

03.09.2011, 13:46

ce tarziu am ajuns,stiu ca s-a papat tot ..............

LUK 1

04.09.2011, 22:28

cam da Medi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Felii Pariziene