Prajitura cu mere

de Rocsi in Prajituri, 3 Oct 2012 | 5708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Umplutura:
  • 6-7 mere
  • 80 gr unt
  • 1/2 cana zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Spalam merele si le curatam de coaja. Le scoatem cotorul apoi le facem felii rotunde. Intr-o tava punem hartie de copt. Punem jumatate din unt taiat cubulete, apoi presuram si jumatate din cantitatea de zahar. Asezam feliile de mere, punem restul de unt si de zahar peste ele. Pudram cu scortisoara si zahar pudra cu pastai de vanilie.

Introducem tava in cuptorul incins pana merele se inmoaie putin.

Pregatim blatul in aceast timp. Mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Adaugam faina, praful de copt, zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem separam spuma pana nu se mai desprind de bol. Le incorporam usor cu o paleta in compozitia de galbenusuri. Scoatem tava cu mere, turnam compozitia de blat si o intindem uniform.

Introducem tava iar in cuptor pana blatul este copt (facem testul cu scobitoarea). Scoatem prajitura din cuptor cand este gata si o lasam sa se raceasca. O intoarcem cu merele in sus, apoi taiem si servim!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

Rocsi 1

06.10.2012, 16:33

Multumesc Iri mult!

iullyya 1

20.10.2012, 19:16

excelenta prajitura ! am facut-o si eu ...si a primit numai laude.

Rocsi 1

20.10.2012, 19:33

Iullya ma bucur foarte mult ca va placut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, crema de vanilie si frisca