Prajitura cu mere

de Rocsi in Prajituri, 3 Oct 2012 | 2845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Umplutura:
  • 6-7 mere
  • 80 gr unt
  • 1/2 cana zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Spalam merele si le curatam de coaja. Le scoatem cotorul apoi le facem felii rotunde. Intr-o tava punem hartie de copt. Punem jumatate din unt taiat cubulete, apoi presuram si jumatate din cantitatea de zahar. Asezam feliile de mere, punem restul de unt si de zahar peste ele. Pudram cu scortisoara si zahar pudra cu pastai de vanilie.


Introducem tava in cuptorul incins pana merele se inmoaie putin.


Pregatim blatul in aceast timp. Mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Adaugam faina, praful de copt, zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem separam spuma pana nu se mai desprind de bol. Le incorporam usor cu o paleta in compozitia de galbenusuri. Scoatem tava cu mere, turnam compozitia de blat si o intindem uniform.


Introducem tava iar in cuptor pana blatul este copt (facem testul cu scobitoarea). Scoatem prajitura din cuptor cand este gata si o lasam sa se raceasca. O intoarcem cu merele in sus, apoi taiem si servim!


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

Rocsi 1

06.10.2012, 16:33

Multumesc Iri mult!

iullyya 1

20.10.2012, 19:16

excelenta prajitura ! am facut-o si eu ...si a primit numai laude.

Rocsi 1

20.10.2012, 19:33

Iullya ma bucur foarte mult ca va placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si cardamon