Prajitura cu mere

de Valclaudia in Prajituri, 18 Aug 2013 | 5076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 250 gr margarina
  • 8 linguri lapte rece
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • cca 500 gr faina
  • Umplutura:
  • 1 kg mere rase (cantitatea ramasa dupa curatarea merelor de cotoare, eu le-am lasat cu tot cu coaja)
  • 200 gr. zahar
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 2 linguri de gris
  • 50 gr. zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Margarina la temperatura camerei se amesteca cu laptele rece de la frigider, cu zaharul, cu sarea si zaharul. Adaugam faina,bicarbonatul si obtinem un aluat elastic pe care il lasam la rece pentru o ora.

Spalam si curatam merele de cotoare.

Le dam pe razatoarea mica, adaugam zaharul si scortisoara si le calim la foc potrivit intr-o cratita pana se evapora zeama lasata de mere prin topirea zaharului.

Dupa ce s-a odihnit aluatul la rece timp de o ora il scoatem, intindem o foaie de marimea tavii in care avem de gand sa coacem prajitura (pe masa de lucru infainata), ungem tava cu ulei si asezam foaia in tava. Daca nu e chiar perfecta, o mai intindem cu palmele, aluatul fiind elastic, se lasa usor manevrat, mai ales ca avem si tava unsa cu ulei. Pentru foaie folosim 3/4 din cantitatea de aluat, restul ne va trebui mai incolo la decorarea prajiturii cu inimioare din aluat.

Impungem aluatul din loc in loc cu o furculita, presaram grisul pe toata suprafata foii si adaugam merele calite. Le nivelam frumos cu dosul unei linguri de lemn, asa incat sa fie uniform repartizate merele in toata tava.

Aluatul ramas se intinde pe masa de lucru, decupam inimioare de diferite marimi si le asezam peste mere, din loc in loc.

Dam tava la cuptor pana se rumenesc inimioarele si devin aurii.

Temperatura trebuie sa fie medie (170 grade), cuptorul preincalzit.

La mine a stat prajitura cca 40 min. la copt.

Scoatem prajitura cand e coapta, o lasam la racit si inainte de servire presaram zahar pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere svaba