Prajitura cu mere

de Valclaudia in Prajituri, 18 Aug 2013 | 2857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 250 gr margarina
  • 8 linguri lapte rece
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • cca 500 gr faina
  • Umplutura:
  • 1 kg mere rase (cantitatea ramasa dupa curatarea merelor de cotoare, eu le-am lasat cu tot cu coaja)
  • 200 gr. zahar
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 2 linguri de gris
  • 50 gr. zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Margarina la temperatura camerei se amesteca cu laptele rece de la frigider, cu zaharul, cu sarea si zaharul. Adaugam faina,bicarbonatul si obtinem un aluat elastic pe care il lasam la rece pentru o ora.


Spalam si curatam merele de cotoare.


Le dam pe razatoarea mica, adaugam zaharul si scortisoara si le calim la foc potrivit intr-o cratita pana se evapora zeama lasata de mere prin topirea zaharului.


Dupa ce s-a odihnit aluatul la rece timp de o ora il scoatem, intindem o foaie de marimea tavii in care avem de gand sa coacem prajitura (pe masa de lucru infainata), ungem tava cu ulei si asezam foaia in tava. Daca nu e chiar perfecta, o mai intindem cu palmele, aluatul fiind elastic, se lasa usor manevrat, mai ales ca avem si tava unsa cu ulei. Pentru foaie folosim 3/4 din cantitatea de aluat, restul ne va trebui mai incolo la decorarea prajiturii cu inimioare din aluat.


Impungem aluatul din loc in loc cu o furculita, presaram grisul pe toata suprafata foii si adaugam merele calite. Le nivelam frumos cu dosul unei linguri de lemn, asa incat sa fie uniform repartizate merele in toata tava.


Aluatul ramas se intinde pe masa de lucru, decupam inimioare de diferite marimi si le asezam peste mere, din loc in loc.


Dam tava la cuptor pana se rumenesc inimioarele si devin aurii.


Temperatura trebuie sa fie medie (170 grade), cuptorul preincalzit.


La mine a stat prajitura cca 40 min. la copt.


Scoatem prajitura cand e coapta, o lasam la racit si inainte de servire presaram zahar pudra.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

19.08.2013, 14:10

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:51

FlaviaD 1

20.08.2013, 22:21

Claudia, ce frumos le-ai asezat! Imi place si servirea si prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata" cu mere