Prajitura cu mere

de RuxyRux in Dulciuri, 28 Ian 2017 | 2982 vizualizari

 

O prajitura de casa delicioasa! Va invit la desert cu aroma de copilarie! 

 

INGREDIENTE

  • 220 gr. unt gras ( 82%)
  • 350 gr. faina
  • 1 lingura plina de iaurt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 140 gr. zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • coaja de portocala ( BIO)
  • 12 mere ionatane
  • scortisoara
  • zahar brun 1/2 cana
  • zahar pudra vanilat pentru decor
  • amidon si faina in parti egale pentru infainat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Faina cernuta se pune intr-un vas, impreuna cu untul rece taiat bucati, cu oul si galbenusul, apoi zaharul si vanilia, coaja de portocala, iaurtul, faina si praful de copt.

Se framanta aluatul pana ce se omogenizeaza perfect, se infaineaza( eu am pus amidon), se pune la rece pana se prepara umplutura.

 Merele se spala, se curata se razuie cu tot cu coaja, apoi se storc usor de zeama.

Se intind doua foi pe hartie pergament bine infainata cu faina si amidon.

Intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt, se pune foaia de la baza, apoi merele, deasupra se presara zahar si vanilie, scortisoara si se pune deasupra a doua foaie. ( eu ma ajut bine de foaia pergament)

Se inteapa cu o furculita aluatul si se coace prajitura 40 sau 45 de minute la 180 de grade C.

Prajitura se poate taia calda...se presara zahar pudra si se mananca cu pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rahela Velicu 1

31.01.2017, 09:27

Dulciuri cu Georgiana 1

02.02.2017, 08:46

Prajiturile cu mere sunt delicioase !

RuxyRux 1

09.02.2017, 23:54

Multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu capsune si mar caramelizat