Prajitura cu mere

de RuxyRux in Dulciuri, 28 Ian 2017 | 956 vizualizari

 

O prajitura de casa delicioasa! Va invit la desert cu aroma de copilarie! 

 

INGREDIENTE

  • 220 gr. unt gras ( 82%)
  • 350 gr. faina
  • 1 lingura plina de iaurt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 140 gr. zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • coaja de portocala ( BIO)
  • 12 mere ionatane
  • scortisoara
  • zahar brun 1/2 cana
  • zahar pudra vanilat pentru decor
  • amidon si faina in parti egale pentru infainat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Faina cernuta se pune intr-un vas, impreuna cu untul rece taiat bucati, cu oul si galbenusul, apoi zaharul si vanilia, coaja de portocala, iaurtul, faina si praful de copt.


Se framanta aluatul pana ce se omogenizeaza perfect, se infaineaza( eu am pus amidon), se pune la rece pana se prepara umplutura.


Merele se spala, se curata se razuie cu tot cu coaja, apoi se storc usor de zeama.


Se intind doua foi pe hartie pergament bine infainata cu faina si amidon.


Intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt, se pune foaia de la baza, apoi merele, deasupra se presara zahar si vanilie, scortisoara si se pune deasupra a doua foaie. ( eu ma ajut bine de foaia pergament)


Se inteapa cu o furculita aluatul si se coace prajitura 40 sau 45 de minute la 180 de grade C.


Prajitura se poate taia calda...se presara zahar pudra si se mananca cu pofta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

noiinbucatarie 1

31.01.2017, 09:27

GeorgiG 1

02.02.2017, 08:46

Prajiturile cu mere sunt delicioase !

RuxyRux 1

09.02.2017, 23:54

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Oco