Prajitura cu mere de post

de ralu_ca in Prajituri, 23 Noi 2015 | 5920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 kg mere
  • 500 g gris
  • 500 g zahar
  • 800 g faina
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 1 plic praf copt
  • sare
  • esenta vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere de post:

Intr-un vas amestec grisul, zaharul, faina, sare si praf copt.

Merele le-am spalat si le-am dat prin razatoare (cu tot cu coaja) si le-am amestecat cu uleiul, esenta si apa. Am adaugat apa pt ca merele nu au suficienta zeama si riscam sa nu se imbibe in amestecul uscat.

intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa putin cu ulei asez jumatate din compozitie, apoi jumatate de mere, din nou amestecul uscat, apoi merele. Am nivelat si am introdus la cuptor pentru approx 40-50 min. 

Se presara cu scortisoara si zahar pudra dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

24.11.2015, 11:17

delicioasa!

miki_a 1

26.11.2015, 00:26

Interesanta reteta, mai ales de post!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 14:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata cu branza si portocale