Prajitura cu mere de post

de ralu_ca in Prajituri, 23 Noi 2015 | 2438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 kg mere
  • 500 g gris
  • 500 g zahar
  • 800 g faina
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 1 plic praf copt
  • sare
  • esenta vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere de post:

Intr-un vas amestec grisul, zaharul, faina, sare si praf copt.

Merele le-am spalat si le-am dat prin razatoare (cu tot cu coaja) si le-am amestecat cu uleiul, esenta si apa. Am adaugat apa pt ca merele nu au suficienta zeama si riscam sa nu se imbibe in amestecul uscat.

intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa putin cu ulei asez jumatate din compozitie, apoi jumatate de mere, din nou amestecul uscat, apoi merele. Am nivelat si am introdus la cuptor pentru approx 40-50 min. 

Se presara cu scortisoara si zahar pudra dupa ce se raceste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere de post-0
Prajitura cu mere de post-1
Prajitura cu mere de post-2
Prajitura cu mere de post-3
Prajitura cu mere de post-4
Prajitura cu mere de post-5
Prajitura cu mere de post-6
Prajitura cu mere de post-7
Prajitura cu mere de post-8
Prajitura cu mere de post-9
Prajitura cu mere de post-10

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

anca_rm

anca_rm 1

24.11.2015, 08:44

foarte buna

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

24.11.2015, 11:17

delicioasa!

miki_a

miki_a 1

26.11.2015, 00:26

Interesanta reteta, mai ales de post!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!