Prajitura cu mere si bezea

de miremirc in Prajituri, 10 Oct 2012 | 4586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere ionatan
  • 5 lg zahar scortisoara macinata
  • Aluat :
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 180 ml ulei
  • 125 ml apa clocotita
  • 15 g drojdie proaspata faina cat cuprinde (aproximativ 8-9 lg )
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Bezea :
  • 5 albusuri
  • 5 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Curatam merele de coaja si cotor. Le dam pe razatoarea mare, apoi le punem la calit cu zaharul, intr-o craticioara, pe foc. Amestecam din cand in cand. Lasam pe foc pana scade sucul ce-l lasa merele. La sfarsit adaugam 1 lgt scortisoara (sau dupa gust).


Aluat :


Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apoi apa clocotita, drojdia dizolvata intr-o lingurita de zahar, coaja rasa de lamaie, faina (cat sa obtinem un aluat curgator, mai gros decat o smantana - daca aluatul este prea subtire, merele nu vor ramane la suprafata), praful de copt stins cu suc de lamaie sau otet.


Aluatul il intindem intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt sau doar o tava unsa cu unt. Deasupra asezam merele calite si daca totusi mai au suc , le stoarcem in mana si abia apoi le asezam peste aluat.


Dam la cuptor pentru circa 25 minute.Verificam cu scobitoarea sa nu fie aluatul necopt.


Bezea: intr-un castron mixam spuma tare albusurile de ou cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul. Aceasta bezea o intindem peste prajitura cu mere coapta si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute (sau pana cand vedeti ca bezeaua s-a aurit deasupra.)


Lasam sa se raceasca si putem taia. Nu pot spune decat ca este delicioasa :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Alexandra Elena 1

10.10.2012, 20:43

am facut.o si eu o data, dar fara bezea. e foarte buna

MotanLaOale 1

10.10.2012, 22:17

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!