Prajitura cu mere si bezea

de nadina73 in Dulciuri, 18 Mar 2010 | 41926 vizualizari

 

ti se topeste in gura ,

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 3 vanilii
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • blat:
  • 300 faina
  • 5 galbenusuri
  • 250 zahar
  • 1praf de copt
  • zeama de lamaie
  • 18o ml ulei
  • 130 ml apa fiarta
  • coaja de lamaie+ sucu de la 1 lamaie
  • 1 plic drojdie uscata
  • Bezea:
  • 5 albusuri
  • 200 zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Merele se curat si se razuiesc prin razuitoarea cea mare,apoi se calesc cu vanilia si zaharul,iar la final se pune scortisoara


Se rade coaja de la 1 lamaie ,apoi se storce ,dupa care se amesteca cu praful de copt.


Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul si apoi se pune uleiul si se mixeaza bine,apoi apa clocotita si drojdia,coaja de lamaie si faina si nu se mai mixeaza se maesteca cu o spatula


Se pune compozitia intr-o tava tapetat si unsa apoi se baga la cuptor pentru10- 15 minute dupa care se scoate si se pun merele razuite si calite si se pune din nou la cuptor pantru inca 25 minutea proximativ


Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul.


Inainte de a fi gata prajitura cu 5 minute se scoate tava si se pune bezeaua dupa care se pune din nou in cuptor


Este p prajitura super buna si gustoasa si deloc costisitoare

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Criss 1

22.11.2011, 05:32

Delicioasa!

babi5 1

26.02.2013, 17:34

Arata bine si cred ca este si delicioasa

nadina73 1

28.02.2013, 19:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuca(de post)