Alba-ca-Zapada

de alinutzika in Prajituri, 21 Ian 2012 | 2512 vizualizari

 

O prajitura excelenta, care are o aroma deosebita de lamaie si care te indeamna sa tot mai iei cate o bucatica.....E la fel de buna si dupa 4-5 zile.
As manca zilnic asa ceva!

 

INGREDIENTE

Foi:

  •     400 g faina
  •     150 g unt
  •     6 linguri zahar pudra
  •     3 oua
  •     1 lingurita rasa amoniac dizolvata in 4 linguri lapte

 Crema:

  •     400ml lapte
  •     250 gr unt sau margarina
  •     3 linguri amidon
  •     200 g zahar pudra
  •     1 vanilie
  •     1 lamaie, de la care folosim zeama si coaja
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba-ca-Zapada:

Se fac mai intai foile. Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 4 bucati, care se intind fiecare si se coc pe rand pe dosul tavii, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca putin marginile. Nu se lasa mai mult.Aveti grija, foile se coc foarte repede. Intre timp puteti sa intindeti cealalta foaie.


Crema: Amestecam amidonul cu laptele, zaharul si vanilia si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa.


Cand e rece, amestecam untul frecat bine si adaugam zeama si coaja de la lamaie, dupa gust.


Intindem crema intre foi, egal. Pudram prajitura deasupra cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba-ca-Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kamy 1

22.01.2012, 20:36

preferata mea

alinutzika 1

23.01.2012, 18:39

amyAMY 1

26.01.2012, 11:41

si mie imi place aceasta prajitura.am sa o incerc foarte curind

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba-ca-zapada"