Prajitura "Alba-ca-zapada"

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 2 Iun 2015 | 3596 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat un desert cu calorii mai putine? Ei bine, cu ajutorul lui Green Sugar, se poate obtine un astfel de desert deoarece Green Sugar nu are nicio calorie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 7 linguri apa;
  • 7 linguri ulei;
  • 14 plicuri Green Sugar (14 x 4,5 g/plic);
  • un praf de sare;
  • o lingurita de amoniac stinsa cu o lingurita de otet;
  • o lingura esenta de vanilie;
  • doua oua;
  • circa 500 g faina.
  • Pentru crema:
  • 3 oua;
  • 20 plicuri Green Sugar (20 x 4,5 g/plic);
  • 1 l lapte;
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie;
  • 5 linguri faina;
  • un pachet de margarina (250 g).
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Alba-ca-zapada":

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Pentru 3 foi:

Toate ingredientele se amesteca, dar faina se pune doar cat sa iasa o coca moale. Apoi, se pune faina pe masa de lucru, se toarna coca moale peste ea si se framanta pana cand devine buna de intins (nu trebuie sa fie foarte tare). Se imparte coca in trei parti egale. Se unge dosul tavii cu ulei si se intinde prima foaie cu ajutorul sucitorului, lipindu-se bine pe margini. Se baga tava la cuptor pana cand foaia se rumeneste frumos. Se procedeaza la fel cu celelalte doua foi.

Pentru crema:

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul, exceptie facand margarina, care se adauga la sfarsit, taiata in bucatele. Se pun toate la foc, intr-o cratita, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa. Se lasa la racit, amestecandu-se din cand in cand.

Asamblare:  foaie + crema + foaie + crema + foaie + zahar pudra

TIPS-URI

1

Prajitura se poate prepara si cu zahar normal: 7 linguri de zahar la foi si 10 linguri de zahar la crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Alba-ca-zapada"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere