Prajitura "Alba-ca-zapada"

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 2 Iun 2015 | 2106 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat un desert cu calorii mai putine? Ei bine, cu ajutorul lui Green Sugar, se poate obtine un astfel de desert deoarece Green Sugar nu are nicio calorie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 7 linguri apa;
  • 7 linguri ulei;
  • 14 plicuri Green Sugar (14 x 4,5 g/plic);
  • un praf de sare;
  • o lingurita de amoniac stinsa cu o lingurita de otet;
  • o lingura esenta de vanilie;
  • doua oua;
  • circa 500 g faina.
  • Pentru crema:
  • 3 oua;
  • 20 plicuri Green Sugar (20 x 4,5 g/plic);
  • 1 l lapte;
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie;
  • 5 linguri faina;
  • un pachet de margarina (250 g).
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Alba-ca-zapada":

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Pentru 3 foi:


Toate ingredientele se amesteca, dar faina se pune doar cat sa iasa o coca moale. Apoi, se pune faina pe masa de lucru, se toarna coca moale peste ea si se framanta pana cand devine buna de intins (nu trebuie sa fie foarte tare). Se imparte coca in trei parti egale. Se unge dosul tavii cu ulei si se intinde prima foaie cu ajutorul sucitorului, lipindu-se bine pe margini. Se baga tava la cuptor pana cand foaia se rumeneste frumos. Se procedeaza la fel cu celelalte doua foi.


Pentru crema:


Se amesteca toate ingredientele cu mixerul, exceptie facand margarina, care se adauga la sfarsit, taiata in bucatele. Se pun toate la foc, intr-o cratita, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa. Se lasa la racit, amestecandu-se din cand in cand.


Asamblare: foaie + crema + foaie + crema + foaie + zahar pudra

 

TIPS-URI

1

Prajitura se poate prepara si cu zahar normal: 7 linguri de zahar la foi si 10 linguri de zahar la crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Alba-ca-zapada"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

poa 1

03.06.2015, 08:38

Andra_Constantinescu 1

03.06.2015, 09:34

Multumesc tuturor!

Rocsi 1

03.06.2015, 19:34

Cat ador eu aceasta prajitura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu 2 creme de ciocolata