Prajitura cu mar si dovleac ( de post )

de Ina in Prajituri, 4 Feb 2012 | 13897 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult prajitura cu mere, asa ca am executat-o si cu dovleac :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 0,5 kg dovleac
  • 250 g margarina 
  • 1 cana de gris
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • o esenta de  rom
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g alune fara sare
  • scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar si dovleac ( de post ):

Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. (nu le calim pe foc)


Procedam in acelasi mod si cu dovleacul.


Facem un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si un plic cu praf de copt.


Impartim cantitatea de mere in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 iar margarina se imparte in 3.


Tava se unge bine cu o treime din cantitatea de margarina . Jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina o imprastiem uniform pe fundul tavii, apoi acoperim totul cu un strat de dovleac ras si jumatate din cantitatea de mere. Presaram scortisoara din belsug, pe toata suprafata prajiturii. Imprastiem cu grija restul de amestec cu gris, din nou 1/3 din margarina taiata cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de margarina. Finalizam cu un strat consistent de miez de nuca si alune macinate .


Coacem la foc potrivit cca 40-45 de minute. Lasam sa se raceasca, taiem si servim.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si dovleac ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Miha 1

06.04.2012, 22:44

Sa fiti fericiti dragilor!

babi5 1

28.09.2013, 20:48

GJ203702390 1

17.11.2013, 10:37

multumesc pt reteta chiar vruiam o prajitura de post

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune