Savarine cu crema de lamaie

de raluca95 in Prajituri, 23 Mar 2015 | 1066 vizualizari

 

Tot m-am gandit la savarine in ultimele zile, si cum pe aici nu stiu ce sunt, am decis sa fac acasa, dar am uitat un mic detaliu.. nu aveam frisca, asa ca am improvizat :)))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 3 linguri de zahar
  • 250 ml lapte
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 40 ml ulei
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • o budinca de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • un varf de lingurita de sare de lamaie
  • coaja de lamaie
  • 150 g margarina
  • dulceata pentru servit (eu am folosit de merisoare, dar cred ca si cea de afine sau de zmeura merge de minune)
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • o esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu crema de lamaie:

Incepem prin a dizolva zaharul si drojdia in laptele caldut.


Intr-un vas cernem faina, adaugam praful de sare si amestecam bine dupa care facem o gaura in mijloc si turnam laptele si uleiul, adaugam cele 2 oua si coaja de lamaie si amestecam cu o spatula pana cand compozitia devine omogena si ingredientele s-au incorporat bine, continuam sa il amestecam pentru inca 3/4 minute cat sa fie aerat si framantat, el va rezulta moale si lipicios.


Il acoperim si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


Intre timp facem budinca: amestecam praful de budinca cu cele 4 linguri de zahar si laptele si punem pe foc, cand e gata stingem focul si adaugam sarea de lamaie si coaja si lasam la racit. Separat frecam spuma margarina si adaugam budinca racita incet incet fiind atenti ca crema sa nu se taie.


Facem si siropul: caramelizam zaharul si adaugam apa, lasam ca zaharul sa se dizolve complet, stingem focul si adaugam esenta.


Cand aluatul a crescut ne ajutam cu doua lingurite si umplem pe 2/3 formele unse in prealabil cu ulei si lasam din nou la crescut 15-20 de minute dupa care le coacem la 190* pana capata o culoare aurie la suprafata si sunt coapte.


Cand s-au racit, le insiropam bine si cu ajutorul unei pungi pentru ornat le umplem cu crema. Eu le-am servit cu cate o lingurita de dulceata de merisoare deasupra. (cel mai bine ar fi sa le facem seara pentru ziua urmatoare in asa fel incat ele sa se insiropeze bine, dar la mine au mers si atunci, imediat :))) )


Sper sa va placa! :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

dantes 1

25.03.2015, 13:56

Delicioase!

Geanina87 1

25.03.2015, 16:41

raluca95 1

25.03.2015, 20:06

Multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu crema de lamaie