Desert prajitura Primavera

de Ancutsa in Prajituri, 4 Feb 2020 | 1563 vizualizari

 

Pentru că toată lumea îmi cerea ceva dulce pentru week-end, am pregătit o prăjitură cu blat de cacao, glazură de ciocolată și frișcă în două culori. M-am jucat cu ornamente de decor de toate felurile și a ieșit așa veselă și primăvăratică, încât i-am spus Primavera.
Pentru decor, am folosit frișcă două treimi simple, o treime colorată în roz, cu ce credeți? Cu zeamă de la salata de sfeclă roșie. Da, ați citit bine, deși lichidul conține oțet, după multe experimente în bucătărie, de Sărbători, când aveam mare nevoie să decorez turta dulce și nu mai aveam roșu, am testat la un moment dat și cu zeamă de la salata de sfeclă roșie și am fost foarte încântată pentru că este stabilă și la frișcă și la ciocolată albă. Amestecați bine, cu o linguriță și chiar dacă, la un punct, o să vi se pară că se brânzește, totuși continuați să amestecați până se omogenizează. Este o culoare frumoasă și naturală.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 ouă,
  • Un praf de sare,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri apă rece,
  • 2 linguri cacao neagră,
  • 4 linguri făină,
  • 5 g praf de copt,
  • Glazura de ciocolată:
  • 100 g ciocolată neagră,
  • 200 ml lapte,
  • 25 g unt,
  • Decor:
  • 180 ml frișcă lichidă,
  • Zeamă de la salata de sfeclă roșie, după gust,
  • Ornamente de zahăr: fire colorate și inimioare Dr. Oetker, după gust
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Primavera:

 

Mod de preparare:

Blatul:

Se bat, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, zeama de lămâie și îndulcitorul, până se fac spumă. Se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul și apa, iar după ce se adaugă ingredientele uscate: praful de copt, cacaoa și făina, se amestecă de jos în sus cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată. Se toarnă într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 30 de minute. Se lasă la răcit.

 

Glazura de ciocolată:

Se pun într-un ibric laptele, untul și ciocolata neagră ruptă bucățele și se fierb pe foc mic. Aveți grijă pentru că atunci când amestecul fierbe, se umflă și trebuie dat de pe foc un pic, apoi se ține iar pe foc, până se îngroașă ușor. Se lasă la răcit câteva minute.

 

Montare:

Se taie prăjitura în pătrate sau în forma dorită și se glazurează cu ciocolată, sprijinind bucățile pe un grătar de răcire, deasupra unei tăvi.

 

Decor:

Se bate frișca lichida, cu mixerul, până devine cremoasă, dar nu vârtoasă. Se dă deoparte o treime din frișcă, într-un bol, pentru a o amesteca împreună cu zeama de la salata de sfeclă roșie, după gust. Va prinde o frumoasă nuanță de roz. Restul de frișcă se lasă albă. Se umple un poș cu cele două culori și se ornează prăjiturile. Acest efect îmi place mult, pentru că arată ca înghețata. Apoi se decorează cu bombonele și ce vă mai place și se dă la frigider, până la servire.

 

Timp de pregătire: aprox 1 h

Timp de coacere: 26 min

Porţii: 16

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/prajitura-primavera.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Primavera" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

05.02.2020, 20:08

Arata tare bine si imi place ca ai folosit zeama de sfecla ca sa colorezi frisca!

dantes 1

09.02.2020, 09:36

Super!

Ancutsa 1

09.02.2020, 12:02

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava