Prajitura cu mere si budinca de vanilie

de divainbucatarie in Prajituri, 15 Noi 2010 | 8473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 8 mere decojite, taiate cuburi
  • 1 lingurita scortisoara
  • 800 ml lapte
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 3 linguri de smantana
  • Pentru topping:
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si budinca de vanilie:

Pentru a face aluatul amestecam mai intai zaharul cu ouale, apoi adaugam untul topit alternativ cu faina amestecata cu praful de copt.Punem aluatul in frigider pentru 30 de minute.

In acest timp vom taia merele cuburi si le amestecam cu scortisoara.

Pregatim apoi umplutura lichida: amestecam praful de budinca cu putin lapte pana se dizolva si nu are cocoloase, apoi adaugam restul ingredientelor si le amestecam.

Pentru a face toppingul amestecam toate ingredientele cu mana pana obtinem firimituri de unt si faina. Punem hartie de copt in vasul in care coacem prajitura. Scoatem aluatul din frigider si il intindem cu o lingura pe fundul vasului. Punem apoi merele, iar peste acestea turnam budinca de vanilie cu lapte.La final presaram aluatul faramicios si dam la cuptor pentru 80-90 minute la 160°C. Testati cu un bat sa vedeti daca este coapta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si aluat razuit