Prajitura cu mere si budinca de vanilie

de divainbucatarie in Prajituri, 15 Noi 2010 | 7015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 8 mere decojite, taiate cuburi
  • 1 lingurita scortisoara
  • 800 ml lapte
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 3 linguri de smantana
  • Pentru topping:
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si budinca de vanilie:

Pentru a face aluatul amestecam mai intai zaharul cu ouale, apoi adaugam untul topit alternativ cu faina amestecata cu praful de copt.Punem aluatul in frigider pentru 30 de minute.


In acest timp vom taia merele cuburi si le amestecam cu scortisoara.


Pregatim apoi umplutura lichida: amestecam praful de budinca cu putin lapte pana se dizolva si nu are cocoloase, apoi adaugam restul ingredientelor si le amestecam.


Pentru a face toppingul amestecam toate ingredientele cu mana pana obtinem firimituri de unt si faina. Punem hartie de copt in vasul in care coacem prajitura. Scoatem aluatul din frigider si il intindem cu o lingura pe fundul vasului. Punem apoi merele, iar peste acestea turnam budinca de vanilie cu lapte.La final presaram aluatul faramicios si dam la cuptor pentru 80-90 minute la 160°C. Testati cu un bat sa vedeti daca este coapta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

divainbucatarie 1

16.11.2010, 15:04

Multumesc!

MIUTA 1

16.11.2010, 20:09

Arata foarte bine,tentanta...

divainbucatarie 1

16.11.2010, 21:22

Draga Miuta poti sa o incerci cu incredere!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si migdale