Prajitura cu mere si cardamon

de papabundetot in Prajituri, 9 Oct 2013 | 18834 vizualizari

 

Este prajitura mea favorita si atunci cand nu am la dispozitie suficient timp pentru a face blatul sfaramicios,fac aceasta varianta la fel de buna ,diferenta ar fi ca in aceasta varianta blatul este mai pufos.

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru mere:

  • 1-1,5 kg mere (depinde cat de multa umplutura doriti intre foi)
  • 7 pastai de cardamon
  • scortisoara
  • 200 gr zahar
  • 40 gr unt

Am folosit pentru foi:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de faina
  • 2 plicuri praf de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si cardamon:

Merele le-am curatat de coaja,le-am dat pe razatoarea mare,apoi le-am pus intr-o cratita in care am incalzit untul,peste mere am pus apoi zaharul,scortisoara si semintele din pastaile de cardamon (pe care le-am zdrobit putin cu mojarul si pistilul).Am lasat merele pe foc pana s-au inmuiat,apoi le-am dat deoparte pentru a se raci bine.

Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi dupa ce albusurile au fost foarte bine batute,am adaugat si zaharul si am mai batut pana cand zaharul s-a topit.Galbenusurile le-am amestecat bine cu uleiul,apoi le-am turnat peste albusurile spuma,am adaugat apoi si faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor pentru a nu strica spuma albusurilor.
Am separat compozitia in 2 parti egale,o parte am pus-o in tava cu hartie de copt si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute,pana a trecut testul cu scobitoarea.Am scos apoi tava din cuptor,am adaugat peste foaia coapta umplutura de mere,restul de aluat si am introdus din nou la cuptor pentru alte 15-20 minute pana cand prajitura a fost coapta complet.

Dupa ce prajitura a fost gata si am scos-o din cuptor am tapetat-o cu zahar pudra.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si cardamon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere de post (2)