Prajitura cu mere si cardamon

de papabundetot in Prajituri, 9 Oct 2013 | 14107 vizualizari

 

Este prajitura mea favorita si atunci cand nu am la dispozitie suficient timp pentru a face blatul sfaramicios,fac aceasta varianta la fel de buna ,diferenta ar fi ca in aceasta varianta blatul este mai pufos.

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru mere:

  • 1-1,5 kg mere (depinde cat de multa umplutura doriti intre foi)
  • 7 pastai de cardamon
  • scortisoara
  • 200 gr zahar
  • 40 gr unt

Am folosit pentru foi:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de faina
  • 2 plicuri praf de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si cardamon:

Merele le-am curatat de coaja,le-am dat pe razatoarea mare,apoi le-am pus intr-o cratita in care am incalzit untul,peste mere am pus apoi zaharul,scortisoara si semintele din pastaile de cardamon (pe care le-am zdrobit putin cu mojarul si pistilul).Am lasat merele pe foc pana s-au inmuiat,apoi le-am dat deoparte pentru a se raci bine.


Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi dupa ce albusurile au fost foarte bine batute,am adaugat si zaharul si am mai batut pana cand zaharul s-a topit.Galbenusurile le-am amestecat bine cu uleiul,apoi le-am turnat peste albusurile spuma,am adaugat apoi si faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor pentru a nu strica spuma albusurilor.

Am separat compozitia in 2 parti egale,o parte am pus-o in tava cu hartie de copt si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute,pana a trecut testul cu scobitoarea.Am scos apoi tava din cuptor,am adaugat peste foaia coapta umplutura de mere,restul de aluat si am introdus din nou la cuptor pentru alte 15-20 minute pana cand prajitura a fost coapta complet.


Dupa ce prajitura a fost gata si am scos-o din cuptor am tapetat-o cu zahar pudra.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si cardamon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Corinuta 1

10.10.2013, 13:27

iri_iri 1

10.11.2014, 22:13

reisnaor_2006 1

11.11.2014, 10:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuci